Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen halka hitap programına katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında Samsun’a yapılan yatırım ve hizmetlere değindi.

‘SAMSUN’A ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER GETİRDİK’

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmasında, “Samsun'a 16 yılda 27 milyar liralık yatırım yapıldı. İhtiyaç sahibi ilk ve ortaokul öğrencilerine 73 milyon liralık eğitim bursu verdik. Eğitim alanında 4 bin 579 yeni derslik, iki devlet üniversitesinin 8 bin 440 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtları, sporda Samsun ve Bafra Stadyumları, spor salonları, tenis kortları, yüzme havuzları ve atletizm pistleri ile buz pateni salonu, kayak eğitim merkezi ve bir kısmı hastane olan toplam 34 sağlık tesisi inşa edldi.

  1. Tekkeköy, Alaçam, Kavak ve Terme'de 5 bin 550 kişilik yeni yurt binaları açıyoruz. Samsun'a yeni stadyumlar kazandırdık. Yeni spor alanları hizmette. Tüm bunlar gençliğe verdiğimiz önemi gösteriyor.” şeklinde konuştu.

“MİLLET BAHÇESİ HAYIRLI OLSUN”

Birkaç yıl içinde 5 bin 550 kişilik daha yeni yurt binaları açacaklarını belirten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Samsun'a New York, Londra gibi dünya şehirlerinde örneğini gördüğümüz bir eseri kazandırıyoruz. Eski 19 Mayıs Stadyumu'nun bulunduğu 102 bin metrekarelik alanı millet bahçesine dönüştürüyoruz. Talimatını TOKİ'ye verdim. Proje süratle devam ediyor. Pikniğinizi orada yapacaksınız, dinleneceksiniz. Samsun'a da bu yakışır. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“VATANDAŞLARIN İMAR VE İSKÂN SORUNUNU İMAR BARIŞIYLA ÇÖZDÜK”

Sosyal devlet anlayışını her alana yayarak, 81 milyonun tamamının refah düzeyini yükseltmenin çabası içinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da şehit yakınlarına, gazilere, engellilere, yaşlılara ve muhtaçlara 2,5 milyar lira kaynak aktarıldığını söyledi. Samsun'da 9 bin 459 konut projesini hayata geçirdiklerini ve Samsunlu çiftçilere 2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 100 bin Samsunlu vatandaşı İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdiklerini, 1 milyar lira tutarındaki teşviklerden Samsun’da 441 bin işveren ve sigortalının yararlandığını sözlerine ekledi.

“ŞEHİR HASTANESİ İHALE AŞAMASINDA”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının devamında, “Şehir hastanesi Samsun'a yakışır dedik. 900 yataklı şehir hastanesi inşallah Samsunumuza bir marka şehir olmanın gereği olarak yapılacak. İhale süreci devam ediyor. Samsun gibi bir şehir hızlı trensiz olmaz dedik. Kırıkkale- Çorum-Amasya-Samsun hızlı tren proje ve sondaj çalışmalarına başladık. Samsun-Sivas arasındaki mevcut demiryolunu da yeniliyoruz. Samsun Havaalanı'na yeni bir iç hatlar terminal binasını kazandıracağız." dedi.

Konuşmasının ardından bir kafede kendisine ikram edilen çayı içip, kaşar peyniri ve Samsun simidi yiyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yeni evli çifti de tebrik ederek, geline hediye verdi.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Ordu iline gitmek üzere Batıpark Heliport alanından helikopterle ilimizden ayrıldı.