Samsun Valisi Osman Kaymak'ın Valiler Kararnamesi ile Samsun'dan alınacağı yönündeki söylenti özellikle Samsunspor taraftarlarının eleştiri ve tepkisi ile karşılaştı.

Samsun Valisi Kaymak'ın Samsun'daki görevinden alınıp alınmayacağı bilinmezken, Samsunlu sosyal medya kullanıcıları Facebook ve Twitter'da mesajlar yazarak Vali Osman Kaymak'ın Samsun'da kalması ve görevinden alınmamasını istedi. Bazı sosyal medya kullanıcıları yazdıkları mesajlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek Samsun Valisi Osman Kaymak'ın Samsun'da kalmasını istedi.

Valiler Kararnamesi ile görevinden alınacağı söylentisi ortaya atılan Samsun Valisi Osman Kaymak'ın yerine ise Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım'ın getirileceği de yine sosyal medya kullanıcıları tarafından gündeme getirilirken, Samsunlu vatandaşlar Osman Kaymak'ın gitmemesi için Facebook ve Twitter'da adeta kampanya başlattı.

VALİ OSMAN KAYMAK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Samsun Valisi Osman Kaymak'da gündeme gelen iddialar üzerine Twitter'dan açıklama yapmak durumunda kaldı. Samsun Valisi Osman Kaymak, görevden alınacağı söylentisi ile ilgili yaptığı açıklamada, samsunkenthaber.com.tr "Bugün sosyal medyada hakkımda çıkan görev değişikliğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Teveccüh gösteren Samsunlu vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Devletimizin verdiği görevi Samsun'da yürütmeye devam ediyorum. Herkese hayırlı akşamlar, hayırlı kandiller" dedi.