Vali Sayın İbrahim ŞAHİN yaptığı konuşmasında, “Bafra’ya her geldiğimde, Çarşamba'lılar biraz kıskanıyor belki ama, nihayetinde ben Samsun’un Valisi'yim. Bafra’yı, Çarşamba’yı, Alaçam’ı, Yakakent’i, Terme’yi veya diğer ilçeleri ayırt etmeyiz ama buraya gelirken daha keyifle ve daha sıkça geliyoruz. Bundan dolayı ilçe protokolüne ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin diğer ilçelerimize de örnek olmasını temenni ediyorum. Bafra ilçemiz gerçekten şanslı bir coğrafi bölgede. Bafra Ovası'nın bu güzelliği adeta beni etkiliyor. Bafra’da tarımın iyi işleniyor olması gerçekten önemli.

Bafra ilçesinde bizim iki tane önemli Organize Sanayi Bölgemiz oluştu, oluşuyor. Bunların biri Karma OSB, diğeri ise Sera OSB. Bafra ilçemiz, 140-150 bin nüfusuyla büyük illerle rekabet edebilecek bir durumda. Benim çok önemsediğim ve her fırsatta vurguladığım bir Medikal Alet Üretimi var. Samsun’da ciddi yatırımlar düşünen bir Arap iş adamı beni ziyaret etti. İlimizde ikinci yatırım olarak düşündüğü Medikal Alet Üretimi. Biz çok farkında değiliz belki, dünyada üç ülkede üretilen Medikal Alet Üretimi Bafra ilçemize gerçekten bir sıçrama fırsatı tanıyacak.”dedi.

Biz bir taraftan üretim yaparken yazılıma da önem vereceğiz diyen Vali Sayın İbrahim ŞAHİN, “Biz mutlak suretle, eğer kalkınacaksak üretmek ve ihraç etmek durumundayız. Önümüzde Samsun'umuzunda, ülkemizinde, hükümetimizinde, Cumhurbaşkanımızın da sıkça vurguladığı 2-3 önemli hedef var. Bu hedeflerden biri Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı 2023 yılında Türkiye’nin dünya ekonomisi sıralamasında ilk on içerisine girmesi. Bunu sağlamanın yolu ve yöntemi de mutlak suretle ciddi bir ihracata yönelmekle olur.

Ne zaman ki, biz kişi başına düşen Milli Geliri 20 bin dolara çıkarırsak terör kendiliğinden bitecektir. Ülkemiz üzerindeki o kara bulutlar dağılacaktır. Daha fazla çalışmak, üretmek ve bu üretimi nitelikli hale dönüştürmemiz gerekiyor. Bu gerek tarım ürünlerinde, gerekse cerrahi alet üretiminde olabilir. Biz biraz bu anlamda kafa yoracağız. Gerek burada, gerek Bafra merkezde, gerekse Samsun merkezde yapılması gereken faaliyetler içerisinde bize de görev düşerse her zaman yanlarında ve yanınızda olacağımı söylemek istiyorum. Hayırlı olması dileklerimle, hepinizi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Sayın İbrahim ŞAHİN ve diğer protokol üyeleri BİGEM’in açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Vali Sayın İbrahim ŞAHİN, BİGEM’i gezerek yetkililerden bilgi aldı.
Açılışın ardından Vali Sayın İbrahim ŞAHİN, BİGEM’in bahçesine açılışın anısına bir fidan dikti.

Açılış törenine ayrıca, Samsun Milletvekili Kemal ZEYBEK, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ, Bafra Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.