Karadeniz'in iki beldesinin yolları aynı ama illeri farklı. Samsun'un Ambartepe İle Ordu'nun Şenbolluk beldelerini ortadan geçen 7 metrelik bir yol ayırıyor. Karşılıklı evlerin bulunduğu yol Samsun ile Ordu'nun il sınırını oluşturuyor. Ambartepe Beldesi Samsun'un Terme İlçesi'ne 30 kilometre, Şenbolluk Beldesi ise Ordu'nun İkizce İlçesi'ne 24 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu durum günlük hayatta iki beldede de yaşayan vatandaşlar için sıkıntı yaratıyor.

Okul bir dert!

Yaklaşık 7 metrelik yolun kenarında karşılıklı evleri bulunan vatandaşlar birbirlerini aramak istediklerinde, ev telefonundan il kodu çevirmek zorunda kalıyor. Ordu'ya bağlı Şenbolluk'ta oturan ilkokul öğrencileri evlerine 50 metre uzaklıktaki okul Ambartepe'de olduğu için, 7 kilometre uzaklıkta Şenbolluk'un okuluna taşımalı eğitimle gitmek zorunda kalıyor. Sınırı oluşturan yol üzerinde meydana gelen adli vakalarda da metre ile ölçüm yapılarak hangi ilin ilgili kurumunun olaya müdahale edeceği belirleniyor.

1'er dakika arayla ezan

İki beldeye ait camiler de birbirine 80 metre uzaklıkta. Şenbolluk Camii imamı Veysel Elik, görev yaptığı cami ile Ambartepe camisi arasında 80 metrelik mesafe olduğunu söyleyerek, “Ezan okurken birbirimizi mutlaka takip ediyoruz. Aramızda 1 dakika fark var. Özellikle Ramazan ayında iki beldenin sakinlerinin de oruç tutarken sıkıntı yaşamamaları için çok dikkat ediyoruz” diye konuştu.

10 saniyede Samsun'a gidiyoruz

İki beldede oturan vatandaşlar yaşadıkları ilginç olayları şöyle anlatıyor: “Türkiye'de başka nerede böyle bir durum olur bilemiyoruz. Çok nadir bir olay yaşıyoruz. Cep telefonda konuşurken 'Neredesin?' diye sorduklarında önce 'Ordu'dayım' diyorum, 10 saniye sonra 'Şimdi Samsun'dayım' diyorum. Karşımdaki kişi inanmıyor ama gerçekten de öyle oluyor. İki ev arasında 7 metre var biz ev telefonundan ararken şehirlerarası kodu çeviriyoruz. Zaman zaman komik anlar da yaşıyoruz. Biz bu duruma alıştık ancak bölge dışından gelenlere ilk anlattığımızda çok şaşırıyorlar.”