Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve birim amirlerine yaptığı ‘Samsun Kent Merkezi’ başlıklı sunumda, Samsun’un kent kimliğini kazanması için gereken çalışmaları anlattı.

                     YARIŞMA SONUCU KENTİN KİMLİĞİNİ OLUŞTURACAK

    Sunumun ardından Konuyla ilgili açıklama yapan ve Samsun’un tarihi ve kültürel değerlerini birbirine bağlayarak bir kent kimliği oluşturmak için Kentsel Tasarım Projesi’ni hayata geçireceklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ”Kentsel dönüşüm adına yaptığımız çalışmalar kapsamında başlattığımız Cumhuriyet Meydanı projemiz tüm hızıyla devam ediyor.


Bu kapsamda önümüzdeki günlerde Kentsel Tasarım Yarışması yaparak farklı fikirlerin yarışmasını sağlayacağız. Kurtuluş Yolu’nu, Cumhuriyet Meydanını ve Gazi Müzesi’ni kapsayacak çalışmaların yarışacağı projemizin ayrıntılarını önümüzdeki günlerde duyuracağız. Yarışma sonuçlarına göre Cumhuriyet Meydanının kullanım alanının ne olacağına karar vereceğiz. Meydanın miting alanı mı, sosyal – kültürel alan mı olacağının cevabını alacağız. Kurtuluş yolundan başlayan ve ilk etapta Gazi Müzesi’nde sonuçlanan bir izlek oluşturarak kentimize gelen turistlere bir yol haritası çizeceğiz. Samsun’umuzun tarihini kimliğine yansıtmayı amaçladığımız proje kapsamında akademisyenlerin, STK’ların, tarihçilerin kısacası Samsun için emeği olan herkesin görüşlerini alacağız. Bu proje sonunda oluşacak çalışmalar kentimizin kimliğini oluşturmakla birlikte tarihe de yolculuk yapma imkanı sağlayacak” dedi.