Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da 400 bin araç bulunduğunu açıklayarak, Atakum ilçesi ile İlkadım, İlkadım ilçesi ile Canik ilçesi arasında bir tünel yaparak şehir trafiğini rahatlatmayı planladıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentte artan trafiği yeni yapılacak güzergahlarla rahatlatmayı planladıklarını belirtti. Yılmaz, Samsun'da araç sayısının giderek arttığını söyledi.

Samsun'da 400 bin araç bulunduğunu, bunun 200 bininin kent merkezinde olduğuna işaret eden Yılmaz, "Her gün araç sayısı artıyor. Trafik yoğunluğun kronik bir sorun olmaması için Samsun'da geleceği planlamamız lazım. Beklenmedik oranda araç sayısının artmasıyla trafik problemi olan şehirlerden biri haline gelebiliriz kaygısını taşımaya başladım." ifadesini kullandı.

Türkiye'de her yıl mevcut araç sayısının yüzde 5 ila 10'u arasında yeni aracın trafiğe girdiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Kent merkezinde 200 bin araç olduğu, yüzde 10 da artacağına göre 3 sene sonra Samsun merkezindeki araç sayısı 270 bini bulacak. Belki 5 yıl içinde kent merkezi içerisindeki araç sayısı 300 bine çıkacaktır." diye konuştu.

Trafik yoğunluğunu çözmek için arayış içinde olduklarını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kentin Ulaşım Master Planı'nı yeniledik. Bunu yapan şirket önerilerde bulundu. Atakum ile İlkadım arasını, sadece Baruthane veya Güzel Sanatlar Fakültesinin arasındaki Karayolları Köprülü Kavşağı'na mahkum olmaktan çıkarmamız gerektiğini söylediler. Oradan günlük 70-80 bin araç geçiyor. Bu bölge 'şişenin dar boğazı' olarak nitelendiriliyor. 5 sene sonra buradaki trafik 125 bini bulabilir. O yüzden bu kavşağın yoğun trafiği taşıyamayacağını ilettiler. Atakum'u İlkadım'ın ana gövdesinin altına bir yerlerden yeni bir koridorla ulaştırmamız lazım. Bu koridor da tünelden başka bir şey olamıyor."

Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum ilçesindeki Cağaloğlu Bulvarı'ndan İlkadım ilçesindeki 100. Yıl Bulvarı'na kadar tünel yapmayı düşündüklerini aktararak, şunları kaydetti:

"100. Yıl Bulvarı'ndan Mert Irmağı'na ulaşacağımız, oradan da Canik'e ve Karayollarının yeni yapacağı çevre yoluna ulaşacak bir tünel bağlantısını şimdiden konuşmaya başladık. Çünkü insanlar giderek artan trafik ve sıkışıklık için 'Bizi yönetenler bir çare arıyorlar mı?' diye düşünüyor. Biz de çözüm arayışı içerisindeyiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıntılar zaman içinde belli olacak. Bu yolu ve bütçemizi, plan ve projelerimizi ileride böyle bir inşaatı yapmaya mecbur kalacak şekilde planlamak durumundayız."