Edindiğimiz bilgilere göre AK Parti, 2019 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlerden önce başarısız belediye başkanları için başlattığı görevden alma operasyonunu iki ay içinde tamamlayacak.Samsun’da  Operasyonun 4 kadar belediye başkanını kapsadığı belirtiliyor.

İMAR UYGULAMALARI

AK PARTİ belediyelerine yönelik iddialar, özellikle imar uygulamalarına yönelik şikâyetler, FETÖ ile ilişkiler, Başkanlık sürecine yeterince katkı sağlamamaları gibi nedenlerle, 4  ilçe belediyesiyle yerel seçimler beklenmeden görevden alınması tartışılıyor. Bu belediye başkanlarının, kendi rızaları veya sağlık gibi gerekçelerle görevden ayrılacağı, yerlerine Mart 2019’a kadar vekaleten bakılacağı öne sürülüyor

HEYET SAMSUN’DA

AK Parti Genel Merkezi’nden bir heyet Cuma günü  Samsun’a gelerek hem belediye yönetimi hem de ilçe belediye başkanlarıyla ilgili incelemelerde bulundu. Samsun’da ilçe belediye başkanlarından bazılarının da istifasının isteneceği belirtiliyor.

Samsun’da Kurban Bayramı sonuna kadar bu sayının 4 civarında olduğu, Yıl  sonuna kadar hakkında işlem yapılacak belediye başkan sayısının 8’i bulacağı dile getiriliyor.

İlkadım Belediyesi, Atakum Belediyesi, Havza Belediyesi ve Tekkeköy  belediye başkanlarıyla ilgili sürecin devam ettiği, buna birkaç ilçenin de eklenerek, sürecin Yıl  sonuna kadar tamamlanacağı konuşuluyor.

AK Parti’de belediye başkanlarıyla ilgili yapılan çalışmaların uzun vadede sıkıntı yaratacağına ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor. Seçilmiş belediye başkanlarının genel merkez talimatıyla görevden alınmasının sorun yarattığı, bu belediye başkanlarına ilişkin ortaya konulan sıkıntıların ne olduğunun paylaşılmadığı ifade ediliyor. Parti yönetimi, belediye başkanlarına yönelik operasyonun, AK Parti tabanı ve potansiyel seçmen üzerindeki etkisinin ne olduğunu ölçmek için anket yaptırıyor. Bu çalışmanın olumlu veya olumsuz etkisinin olup olmadığına bakılacak.

.