Samsun'da yayınlanan Haber Gazetesinden Barış Budanoğlu'nun özel haberine göre FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ve Samsun'da şirketleri bulunan 3 işadamına ait 4 şirket geri iade edildi. Sahiplerine geri iade edilen şirketler arasında Hüseyin Tozlu'ya ait Tozlu Giyim ile Diesre, Tayfur Yeşildal'a ait Yeşildal Hırdavat, Ahmet Çakır'a ait Simit Center bulunuyor.

ŞİRKETLER İADE EDİLDİ

Hatırlanacağı üzere 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Samsun'da işadamları Hüseyin Tozlu, Tayfur Yeşildal tutuklanmış, Ahmet Çakır'ın ise tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası tutuklanan Tozlu Giyim'in sahibi Hüseyin Tozlu ile Yeşildal Hırdavat'ın sahibi Tayfur Yeşildal geçtiğimiz aylarda mahkeme tarafından tahliye edilmişti.

Haber Gazetesi muhabiri Barış Budanoğlu'nun imzası ile 'Sahipleri hapiste şirketler iade' başlığı ile yayınlanan manşet haberde, ise iade edilen şirkitlerle ilgili şu bilgiler verildi.

Samsun'un bilinen firmalarından Tozlu Giyim ile Diesre, Yeşildal Hırdavat ve Simit Center'in yönetimi Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması(FETÖ/PDY) bağlantısı nedeniyle Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmişti. Tozlu Giyim ve Diesre sahibi Hüseyin Tozlu, Yeşildal Hırdavat sahibi Tayfur Yeşildal ve Simit Center sahibi Ahmet Çakır, yargılandıkları mahkemece cezaya çarptırılmışlardı. TMSF'nin kararı dün kayyum heyeti tarafından uygulandı ve firmalar sahiplerine iade edildi.