Samsun'da özel harekat polisleri, tramvayda silahlı kişilerin yolcuları rehin aldığı ihbarı üzerine, Tekkeköy ilçesinde durdurulan tramvaya operasyon yapıldı. Tekkeköy ilçesi stadyum durağında durdurulan tramvayın etrafı özel harekat polisleri tarafından sarıldı. Durdurulan tramvayda bulunan silahlı kişiler ile rehin alınan yolcuları bırakmaları için pazarlık yapıldı.

Silahlı kişiler, tramvayın önünün açılmasını isterken, bir yolcuyu serbest bırakırken sonra silahlı vurarak yaraladı. Yaralanan yolcunun ardından harekete geçen özel harekat polisleri tramvayın kapısını açarak operasyon yaptı. Yapılan operasyonda tramvayda bulunan silahlı kişiler etkisiz hale getirilerek gözaltına alınırken, yolcular ise kurtarıldı. Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yaşanan operasyon anlarını ise çevrede bulunan vatandaşlarda telaş içerisinde izledi.

TATBİKAT GERÇEK SANILDI

Öte yandan tramvayda bulunan silahlı kişiler ve yolcuların rehin alınması ile ilgili özel harekat polislerinin yaptığı operasyonun bir tatbikat olduğu öğrenildi. Yapılan tatbikat gerçeğini aratmazken, tatbikatı izleyen vatandaşlarda tüm olup bitenleri gerçek sandı.