Samsun’da bulunan Protestan Kilisesinin Pastörü Orhan Pıçaklar, “Hristiyan olmak istediklerini söyleyen gençlerimize öncelikle kendi dinleri hakkında bilgi sahibi olup olmadıklarını soruyorum. İslam dini ile ilgili bilgisi olmayan gençler var ve onlara öncelikle kendi dinlerini öğrenmeleri gerektiğini söyleyip geri çeviriyorum” dedi.

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan Protestan Kilisesinin Pastörü Orhan Pıçaklar, Hıristiyanlık dini ve Samsun’da bulunan Hıristiyanlarla ilgili Samsun Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı.

“SAMSUN’DA 175 TÜRK VATANDAŞI PROTESTAN KİLİSESİNE KAYITLI”

Samsun’da 175 tane Hristiyan olduğunu ve Protestan Kilisesine geldiklerini söyleyen Pastör Orhan Pıçaklar, “Samsun’da Protestan Kilisemize İranlı, Afrikalı, Ukraynalı ve Türk vatandaşlarımız gelip ibadetlerini yapıyorlar. Samsun’da yaşayan ve Protestan olan 175 tane Türk vatandaşı var. Bu vatandaşlar kendilerini saklıyorlar çünkü kendi dinlerini söylemeye çekiniyorlar. Her dine saygı göstermemiz gerekiyor. Bizim de İslam dinine ve Müslümanlara saygımız var” diye konuştu.

“İSLAM DİNİ VE HIRİSTİYANLIK BİRBİRİNE BENZİYOR”

İslam ve Hıristiyanlığın birbirine çok benzediğini söyleyen Pıçaklar, “Samsun’da kilisemizi görüp merak edenler özellikle kiliseye gelip Hıristiyan olmak isteyen Türk gençlerimiz oluyor. Onlara ilk olarak neden buraya geldiklerini soruyorum. Hristiyan olmak istediklerini söyleyen gençlerimize öncelikle kendi dinleri hakkında bilgi sahibi olup olmadıklarını soruyorum. İslam dini ile ilgili bilgisi olmayan gençler var ve onlara öncelikle kendi dinlerini öğrenmeleri gerektiğini söyleyip geri çeviriyorum. Hıristiyan olmak için gerçekten kalpten bu dini istemek ve inanmak gerekiyor. İslam dini ve Hıristiyanlık birbirleriyle çok benziyorlar ama kurtuluş noktasında uyuşmuyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak Samsun Haber Ajansı