Samsunlu şehit jandarma uzman çavuş Gökhan Bayram, Büyük Camide kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığında toprağa verildi.

Diyarbakır Lice'de PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenazesi Samsun'a getirildi.

Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen 26 yaşındaki şehidin naaşını anne Seyhan, baba Hakan Bayram ve akrabalarının yanı sıra Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, askeri ve mülki erkan karşıladı.

Şehidin naaşı, uçaktan indirildikten sonra askerlerin omzunda taşınarak cenaze nakil aracına konuldu. Şehidin son isteği olarak, görev yaparken üniformasının içinde taşıdığı Türk bayrağı da tabutunun üzerine serildi.

Teröre lanet okuyan şehit annesi Seyhan Seçkin, "Bu benim düğünüm. Düğünündeyiz oğlum. Taktık takıştırdık geldik oğlum. Ağlamıyorum oğlum, ben şehit annesiyim. Çok onurlu, çok gururluyum. Şerefsizleri ben sevindirmem. O şerefsizler sevinmesin. Bir Gökhan gitti, 10 Gökhan gelecek, duyun şerefsizler. Burada da onlarca Gökhan var. Benim oğlum şehit olmak için dua ediyordu, duası gerçek oldu." ifadelerini kullandı.

Şehidin kardeşi Serkan Bayram ise kendisine de şehitliğin nasip olmasını dileyerek, "Ağabeyim, sen şehitsin. Peygamberimizin komşusu oldun, bize de şefaat et." diyerek tekbir getirdi.

Şehit kardeşi, ağlayan yakınlarına da 'Ağlamayın, benim ağabeyim şehit oldu. Peygamberimize komşu o. Ağlayarak şerefsizleri sevindirmeyin." uyarısında bulundu.

Şehidin naaşı, daha sonra helallik alınmak üzere Selahiye Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Şehit Gökhan Bayram'ın cenazesi Selahiye mahallesinde ki evinin önünde helallik alındıktan sonra cenaze namazı için Büyük Cami'ye getirildi.

Şehit Gökhan Bayram'ın Büyük Camide kılanan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek, Hayati Tekin, MHP Samsun Milletvekili ve Grupbaşkanvekili Erhan Usta, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ile birlikte Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, askeri erkan ve protokol üyeleri katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Samsunlu şehit Gökhan Bayram'ın naaşı askeri törenle top arabasına konularak defnedilmek üzere Kıranköy Mezarlığına götürüldü.