Siz değerli okurlarımızı bilgilendirmek için Seçkin Optik firma yetkilisi Yüksel Terzi ile kahve tadında bir söyleşi gerçekleştirdik.

İşte O Söyleşimiz…..

Brt Haber-Yıllardır Bafra’ya Optik konusunda en iyi şekilde hizmet veriyorsunuz ve sürekli artan müşterinizle er geçen gün biraz daha büyüyorsunuz bu başarınızı neye borçlusunuz.

Yüksel Terzi- Ben bunu müşteri memnuniyetine bağlıyorum. İşletmecilik anlayışımdaki temel felsefem en iyi ürünü, en iyi fiyatla sunmaktır. Bir ürünü satmaktan daha önemlisi, satılan ürün hakkında müşteriye doğru bilgi vermek ve sonrasında yaşanacak sıkıntılara karşı müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Ben ve ekibim müşteri kim olursa olsun öncelikle onu kazanmak için çalışırız. Bunun içinde kendisine en iyisini sunmayı felsefe ediniriz. Bence ticaretin vazgeçilmezi ve profesyonelliğin gerektirdiği de amatör ruh ve heyecandır. Müşteri memnuniyetini de sizin müşteriye yaklaşımınız belirler. Amaç müşteriyi kandırmaksa, o müşteriyle bir kez ticaret yaparsınız. Ama Tam tersi onu kazanmak istiyorsanız, yıllardır var olursunuz.

Brt Haber-Biliyoruz ki optik sektöründe Yıllardır hizmet veriyorsunuz. Gözlük camı nasıl seçilir? Nelere dikkat edilmelidir? İyi bir camda olması gereken özellikler nelerdir?

Yüksel Terzi-Bir gözlük camının kaliteli veya kalitesiz olduğunu, müşteri –çok belirgin kaplama hatası yoksa- kesinlikle anlayamaz. Gözlükçünün de camlara bakarak, onların kalitesini anlaması veya birkaç camı, onlara çıplak gözle bakarak veya mağazasındaki cihazları kullanarak kıyaslaması hemen hemen imkansızdır. Yapılması gereken, güvenilir gözlükçülerin önerileri doğrultusunda, onların önerdiği firmaların ürünlerini kullanmaktır.

Ben gözlüğü bir sanat eseri olarak değerlendiriyorum. Gözlüğü elinize aldığınızda kıvrımları, rahatlığı, marka değeri, kalitesi, size kattığı hava, o gözlüğü bir sanat eseri kılar. Ben gözlüğü sadece bir gözlük olarak görmüyorum. Kim, bir ürün ya da hizmet satıyorsa, ona bir değer kazandırması gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde ne o ürünü satabilir, ne de o sektörde kalıcı olabilir.

Brt Haber-Sektörünüzdeki Sorunlar nelerdir.

Yüksel Terzi-Sektörümüzü etkileyen faktör. internetten satışları. Güneş gözlüğünü internetten alabilirsiniz fakat numaralı gözlük alma şansınız yok. İnternetten gözlük aldığınızda serviste sağlanamaz. Sonrasında çıkan sorunları çözme noktasında müşteriler sıkıntı yaşarlar. Zincir mağazalardan ise gözlük aldığınızda, size kağıtta yazılı kurallar uygulanır. Biz daha çözüm odaklı yaklaşırız. Örneğin servise gönderdiğimiz gözlüğün yerine, müşterinin kullanabileceği bir gözlük sağlarız. Müşteri memnuniyetini sağlama hususunda ki çözümlerimiz başarımızın temelini oluşturur.