Bafra Kaymakamlığı önderliğinde başlatılan ve her geçen gün büyüyen proje ile öğrencilere birlik, beraberlik ve kardeşlik, arkadaşlık duygusunu aşılıyor.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve daire amirleri Aktekke  YBO’daki kız öğrenciler ve Sevgi İzcileri öğrenciler Başkent Ankara’ya, Çetinkaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki öğrenciler ise Kayseri Tarım fuarına yolcu etti.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ Sevgiyle Uzanan Eller projesi” kapsamında YBO’da yatılı okuyan 8. Sınıf kız öğrencileri ile sevgi izcilerinin Ankara’ya götürülmesi, öğrencilerimizde Türk kültürünün, tarihinin, milli şuurunun ve memleket sevgisinin yükseltilmesi, öğrencilerin genel kültür seviyelerinin artırılması, her biri uzak ve yüksek köylerden gelen maddi imkansızlık nedeniyle gezi imkanı bulmayan, kendi iline dahi gidememiş öğrenciler için böyle bir gezi düzenlendi. İlçemizde bulunan Çetinkaya Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesine gittiğimde öğrencilere tarım fuarına götüreceğim konusunda söz vermiştim ve şimdi ise Kayseri’deki tarım fuarına yolcu ediyoruz. Tarım alanında eğitim gören öğrenciler genelde okuldaki teorik ve uygulamalı bilginin yanı sıra daha başarılı olabilmek için mesleki bilgi ve görgülerini arttırmak zorundadır. Günümüzde teknolojinin çok hızlı ilerlemesi tarımsal alanda da kendini göstermiştir. Tarım teknolojileri alanındaki bu gelişmeler haberdar olabilmek için tarım fuarını gezmeleri konusunda büyük katkı sağlayacaktır. İlyaslı-Kamberli ortaokulunca hazırlanan“Okuyoruz-Araştırıyoruz-Geziyoruz” proje kapsamında Çanakkale’ye yolcu ettik” dedi.

Aktekke YBO öğrenciler adına Kader Kaba, “ Bizler uzak ve yüksek mahallelerden, ailemizden uzakta ama idareci ve öğretmenlerimizin şefkat kanatları altında, yatılı olarak öğrenimini sürdüren yayla çiçekleriyiz. Birçok arkadaşımız doğduğu köyün ve şuanda bulunduğumuz Bafra’nın dışına çıkmamıştır, çıkacak imkan ve fırsatı bulamamıştır” dedi.

Sevgi İzcileri adına Songül Gök, “Açılan kurslar, yapılan geziler bizde birer tecrübeye dönüşüyor. Hem sosyal yönden hem de sportif açıdan geleceğe daha güçlü hazırlanıyoruz. Çanakkale’de Kahraman şehitlerimizle buluştuk, Amasya’da tarihi soluduk ve şimdi ise Ankara yolcusuyuz” dedi.

Çetinkaya Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi adına Esra Kılıç, “eğitimde fırsat eşitliğini her seferinde yeni bir uygulama ile desteklediğiniz, hayatın eşitsizliğini yenmek için gösterdiğiniz bu büyük ilgiden dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu gibi gezilerin bize çok faydası dokunuyor ve hayata karşı farkındalığımız artıyor. Bize kayseri Tarım Fuarını gezip görme fırsatını sunduğunuz ve maddi yönden sıkıntı çekenlere böyle imkanlar sağladığınız için size yürekten teşekkür ediyorum” dedi.