Samsun'da AK Partili bazı belediye başkanlarının da istifasının alınacağı iddiaları ortaya atılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle ruhsat ve imar işleri gibi uygulamalarda soru işaretleri oluşturan belediye başkanlarının istifasını isteyeceği öne sürülüyor.

Samsun'da AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel'in istifasının alınması sonrası Hacı Turan tarafından 8 ilçe başkanının da bugün istifasının alınması sonrası, belediye başkanlarının da istifası alınacak mı sorularını yeniden gündeme taşıdı.

Samsun'da uzun bir süredir bazı belediye başkanlarının istifasının alınacağı yönünde iddialar ortaya atılıyordu. Ancak şuana dek bu iddialar doğrultusunda Samsun'da istifası istenen bir belediye başkanı olmadı. Samsun'da AK Parti'li 8 ilçe başkanının bugün itibarı ile genel merkez yetkilisi Hacı Turan tarafından istifalarının istenmesi sonrası ise, belediye başkanlarının da istifasının alınacağı yönünde ki iddia yeniden alevlendi.

AK Parti kulislerine göre, Samsun'da Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2 İlçe Belediye başkanlarının, AK Parti Samsun İl başkanlığı kongresi öncesi istifaları alınacak. Genel merkezin bu süreç öncesi Samsun'da bir araştırma yaptığı ve raporlar tuttuğu da öne sürüldü.

Tutulan bu raporlarda ise Samsun'da istifası alınacak olan belediye başkanlarının, özellikle imar ve ruhsat işlerinde şaibe oluşturacak icraatlar yapıp yapmadıklarına, açıklanamayan borç artışı, mal varlığı artışı ile 17-25 Aralık süreci ve 15 Temmuz sonrası FETÖ yapılanmasına yakın, iş adamlarına ihale verilip verilmediğine bakılarak oluşturulduğu iddia edildi.