Samsun Bafra Serbest Mali Müşavirler Temsilciliği, İŞKUR, İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan Bilgisayar Destekli Muhasebe Kursu’na katılan kursiyerler sertifikalarını aldı. Bafra Öğretmenevinde düzenlenen törene Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İlhan Kaya, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul Kayar, Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar, Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Halk Eğitim Müdürü Yalçın Ak, oda yönetim kurulu üyeleri ve kursiyerler katıldı.

"Bafra yıllardır plakasını almış, il olmak için bekleyen bir ilçemiz"
Hayrul Kayar yaptığı konuşmada, “Bafra yıllardır plakasını almış, il olmak için bekleyen bir ilçemiz. Bafra il olmayı hak ediyor. Hakkındaki özlem sadece ekonomik, coğrafi büyüklük veya gelişmişlik değil, aynı zamanda meslek odaları bakımında da il olmayı hak ediyor. Biz oda olarak sosyal sorumluluğumuzun bilinci içindeyiz. Türkiye’de genç nüfus var ama genç nüfusta issizlik sıkıntısı var. İşsiz kalmanın en büyük sıkıntısı vasıfsız olmak. Bugün pek çok firma vasıflı elaman bulmakta zorluk çekiyor. Bu noktada İŞKUR devreye girdi. Son zamanlarda başlatılan işbaşı eğitimler ona göre pek çok projeleri bu paraların amacına göre uygun kullanmasını sağladı. İşverenlerin hemen çalıştırmak noktasında verilen bu eğitimler iş verene bir külfet getirmediği gibi işe başlayan kişi tecrübeli bir şekilde başlamış oluyor. Biz oda olarak her zaman sosyal sorumluluk projelerin içinde olacağız” ifadelerini kullandı.
Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, “Eleman çalıştıran iş yerlerimizde sorunlar ve sıkıntılar üzerinde yaptığımız analizlerde iş verenlerimiz nitelikli elaman bulamıyorlar. Aynı zamanda bizden iş aramaya gelenlerinde yüzde 80’i beden işçisi bu nedenle odamızla böyle bir çalışmamız oldu. Gerek Ticaret Odamız gerekse Mali Müşavirler Odamızla güzel bir çalışma yapıyoruz. Eğitimi tamamlayan kardeşlerimiz için istihdam olacak. Bu kurs yüzde yüz istihdam garanti kurs. Bu arkadaşlarımız belli bir dönem sonra isterlerse kendi iş yerlerini açabilecekler” diye konuştu.