Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği tarafından derneğin kuruluşundan bu yana her ay düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Mevlidi şerif programının 72.ncisi dernek binasında düzenlendi.


Programa katılan Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Şehit kardeşlerimiz, bu toprağın mülkünün tapulu senedidir. Büyük Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal marşında diyorya 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ? Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ' toprağı sıktığımızda fışkıracak şühedalarında 60'ı 70'ı şu duvardaki onur köşesinde resimleriyle isimleriyle adeta bize bakıyorlar. Bu organizasyonu yapanlardan Allah razı olsun diyorum.

ÇOK ŞEHİTLERİMİZ OLDU

Çanakkale Şehitlerimiz vardı.Sonra İstiklal Harbinin Şehitleri ve gazilerimiz oldu.Sonra Kore şehitlerimiz ve Kore  Gazilerimiz oldu. Sonra Kıbris Şehitlerimiz ve Kıbrıs Gazilerimiz  oldu,Sonra Bölücü örgüte karşı vatanını savunurken sehitlerimiz ve Gazilerimiz oldu.Sonra 15 Temmuz Hain Fetö Darbesi gecesi yine gözünü kırpmadan ölümün üzerine üzerine yürüyen şehitlerimiz oldu Gazilerimiz oldu.

ŞEHİTLERİMİZİ YAD ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR

Şehitlerimiz devamlı yad etmek, hatırlarını canlı tutmak, onları isimlerde ve zihinlerde tutmak. Bizim vazifemizdir boynumuzun borcudur" dedi.

Suat Kılıç konuşmasını şu şekilde sürdürdü;


'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız.' Yani şehitlerimiz ölüp aramızdan gitmiş değildir. Şehitlerimiz çürüyüpte toprağa karışmış değildirler. Şehitlerimiz ölümsüzlük şerbetini içerek, ölümsüzlüğü tatmış bir şekilde edebi aleme göçüp gitmiş değerlerimiz, yiğitlerimiz, kahramanlarımız. Onların kaybettiği hiç bir şey yok, yalan dünya hayatı haricinde. Allah bizleri şehitlerimizin şefaatine eriştirsin."

Düzenlenen programa Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Alaçam Emniyet Müdürü Kenan Bıyık , Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, 75. Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.