Değerli Bafralılar ;

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Saski Genel Müdürlüğü , Corona Virüs süresinde ki tedbirler kapsamında konut ve işyeri  abonelerindeki sayaç okuma işlemlerini durdurmuş, bunun yerine

‘’kıyas fatura’’uygulamasına geçtiğini açıklamıştı. Ancak geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslanarak göndereceğini bildirmişti.

               Fakat görünen oki Saski Nisan Ayında sayaç okuma yapmayıp tüketim miktarını geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslayarak fatura göndermedi.Saskinin konutlara ve işyerlerine ulaştırdığı faturalar zaten ekonomik sıkıntıda olan vatandaşlarımızı dahada mağdur ettirdi.

               Saski genel müdürlüğü Nisan ayında yaptığı açıklamada vatandaşlatımızın ve personelimizin sağlığı önceliğimiz deyip, bu süreçte fiziki okuma yapmayıp kıyas fatura uygulamasına geçilip bu süreçte düzenlenecek olan faturaların geçici taakuk olup sürecin sona ermesinden sonra yapılacak ilk okumada eksik yada fazla kıyas işlemlerini mahsuplaştırma işlemiyle düzeltileceğini bildirmişti.Vatandaşlar daha önceki aylara yakın ve daha az fatura beklerken Mayıs ayı sonunda gönderilen faturalarda miktarın iki katına yakın bir fatura bedeli gördüler.

  Ne  taahüt edip neyle kıyaslanıyoruz da vatandaş Corona Virüs sürecinde kalmayan parasına faturaları şişirerek göz dikiyorsunuz.

               Zaten Büyükşehir Belediyesi 31 Mart seçimlerinden sonra suya  % 25 sayaç okuma bedeline %150 zam yapmış ayrıca zammın her ay tüfe oranında artmasını karara bağlamıştı.Vatandaşlarımızı zarara düşüren bu kararların ardından Corona Virüs sürecinde böyle uygulamalar yapmak dahada mağdur ettirmilştir.Dar gelirli vatandaşlarımız maaşlarının yarısınıfaturalara yatırmak zorunda bırakılmıştır.

               Buradan Büyükşehir Belediyesine sesleniyorum. Pandemi sürecinde vatandaşların hertürlü mağduriyetleriyle muhatap olan ve yardımcı olan diğer belediyelerimiz gibi sosyal belediyecilik kavramına  uyarak;

              TAHAKKUK ETTİRDİKLERİNİZİ DEĞİL,

              TAAHHÜT ETTİKLERİNİZİ YERİNE GETİRİN.        

               Saygılarımla.  

İyi Parti Bafra İlçe Başkanı

Aydoğan Yılmaz