Bir meslekten daha fazlasıdır öğretmenlik, öğretmenlik sadece öğrenciye kitapta olan bilgiyi aktarmak değil daha fazlasını sunabilme heyecanını taşıyabilmektir.

Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene bağlıdır. Bulunduğu her ortamda mum misali etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek yetiştiren, kutlu görevin temsilcileridir. Eğitimin ve onun vazgeçilmez unsuru olan öğretmenlerin, bir insanın yetiştirilmesinde, bir toplumun gelişmesinde ne denli etkili ve önemli olduğunu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk "Ulusları kurtaracak yalnız ve ancak öğretmenlerdir" “Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli, yüksek seciyeli muhafızlar ister. Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır” diyerek öğretmene verdiği önemi ve saygıyı en güzel şekilde ifade etmiştir.

Toplumun en özverili ve en saygıdeğer, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin ve tüm eğitim camiasının “24 Kasım Öğretmenler Günü’ nü kutluyor; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. "ifadelerini kullandı.