Bafralı, 19 Mayıs Dereköy, Alaçamlı ve Yakakent’li balıkçılar, başta ağlarına takılan binlerce Palamudun yanı sıra barbun,mezgit, istavrit ve diğer balık çeşitleriyle kıyıya geri dönüyorlar.

1 Eylül'den itibaren kalkan Av yasağının ardından Zonguldak,Ordu,Trabzon, 19 Mayıs Dereköy,Yakakent ve Sinop kıyılarından denize bir umutla açılan balıkçılar kıyıya boş dönmüyorlar. Sezonun başında Palamut olmak,Barbun, Denizlerin Kurufasulyesi olan Mezgit, İstavrit ve diğer balık çeşitleriyle geri dönerken, tezgahlarımız balık çeşitlilikleriyle şenleniyor.

Balıkçı tezgahların da Palamut’un tanesi iriliğine göre 5 - 10 - 15 lira, Mezgit 15 lira, İstavrit 15 lira Barbun 25 lira, Deniz Çuprası 30- 35 liradan ve Deniz Somunu 25 - 30 lira 'dan balıkçıların tezgahlarında yerini almaya süslemeye devam ediyor. Fiyatlar tam olarak rayına vatandaşın istediği gibi oturmadı.

" Bu Sezon Öyle Gösteriyor ki Palamut Bolluğu Yaşıyacağız "

Bafra balık arastasında yıllardır balıkçılık yapan Gönlübol Balıkçı işletme sahibi Kazım Yıldırım ;Geçen sezona göre bu yıl 1 Eylül'den itibaren av sezonun yasağının kalkmasıyla birlikte Denize açılan Balıkçı kardeşlerimiz kıyıya boş dönmüyorlar ağlarına Palamut olmak üzere diğer balık çeşitlerini avlayarak kıyılara dönüyorlar. Gerçekten bu sene balık sezonu bereketli ve hızlı başladı ve öyle devam edecek gösteriyor. Bu yıl Palamut yılı olabilir. Denize açılan Balıkçı kardeşlerimiz Palamutun bol olduğunu belirtiyorlar, buda oluyor ki başta balıkçı tezgahlarımız ve vatandaşın sofrası Palamutla berekeketlenecek şenlenecek.

Balıkçılarımızın 5 - 6 ay sonra Vira Bismillah diyerek ağlarına ağlarına takılan Palamut, Barbun, Mezgit ve İstavritle geri dönmeye devam ediyorlar, bu durum hem balıkçıları hem de vatandaşları fazlasıyla memnun etmeye devam ediyorlar.

Yıldırım, buda bizlere gösteriyor ki Karadeniz bu yıl bereketliğini ve cömertliğini fazlasıyla gösterecek. Denize açılan balıkçı kardeşlerimiz öncelikle Palamudun bol olduğu her fırsatta dile getiriyorlar.

Şu an denizden azda olsa çıkan Palamut fiyatlarında düşüş olmasını bekliyoruz.

Palamut iriliğine göre tanesi 5 - 10 - 15 liradan başlayan fiyatlarında ilerleyen haftalarda düşüş bekliyoruz.

Bizleri sadece kara kara düşündüren ise Palamut’un bolluğundan dolayı bu sene inşallah olmaz Karadeniz'in İncisi Vatandaşın gözdesi hamsinin az olacağını tahmin ettiklerini belirten Yıldırım, inşallah yanılırız Zonguldak, Ordu,Trabzon, Sinop, Yakakent,19 Mayıs Dereköy ve Samsun kıyılarına kadar palamut bolluğu yoğunluğu görüyoruz.

Şu an Palamutun ebatları küçükte olsa ilerleyen haftalar irileşerek daha lezzetli bir hal alacak.

Tecrübemiz bu yıl bir aksilik olmazsa Palamut bolluğu yaşıyacağız.

İlerleyen günlerde Balık bolluğu fiyatları da yansıyarak aşağı çekilerek olumlu yönde etkiliyecek” diye konuştu.

Ne Kırmızı Et, Ne Kıyma nede Tavuk eti, biz diyoruz ki balık eti yiyin sağlıklı olun. Vatandaşın balık hasreti, özlemi tam 5 - 6 ay sonra sona ermesiyle birlikte tezgahlar az da olsa başta Palamut, Barbun, Mezgit, İstavrit ve diğer balık çeşitleri olurken vatandaş menuniyeti gözlerden kaçmadı.

Vatandaşlarımız tam anlamıyla enerji sağlık deposu olan Balık etini özlediklerinden dolayı haftada en az 3 kez sofralarına alıp ailesiyle dolayısıyla şu an vatandaşın cebini yakan et ve tavuk eti yerine balık tüketsinler diye konuştu.

Altınova gazetesi