19 Mayıs Kaymakamlık sergi salonunda 15 Temmuz hain darbe girişiminde ve sonrasında yaşananların anlatıldığı o gecenin gerçek kahramanlarını yansıtan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Ardından ilçenin Tepeköy Mahallesinde bulunan 15 Temmuz Şehidi Ferdi Yurduseven’in mezarı başında dualar edildi.

15 Temmuz Millet Meydanında devam eden programda, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından protokol konuşmaları, mehteran gösterisi, şiirler ve mevlid programının ardından şehitler için dualar edildi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu konuşmasında; ‘’  15 Temmuz 2016 gecesi aynı bu heyecanla bu meydanı dolduran saygıdeğer hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bir daha bizleri böyle hain kalkışma hareketiyle karşı karşıya bırakmasın. Bu millet 1071’den beri kendisiyle beraber olanı, Türk-İslam aleminin örf ve adetine göre yaşayanı yaşatanı, onu gelecek nesillere aktarmak için mücadele edeni, halkı için hizmet etme noktasında devletin varlığı noktasında kendi iradesini, değil taşın altına elini, gövdesini tankın altına koyan bu millet inanıyorum ki kendisi için mücadele edenleri asla unutmayacaktır. Bu günü, ikinci seneyi devriyesinde şehit ve gazilerimizi anıyor, ailelerine şükranlarımızla anıyoruz. Kazanan 15 Temmuz ruhudur’’ dedi.

Programa, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Garnizon Komutan vekili Asb. İsmail Dilcioğlu, Emniyet Müdürü Ahmet Akdoğan, Şehit ve Gazi Aileleri, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Seven, MHP İlçe Başkanı Mustafa Selçuk, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri ve binlerce vatandaş katıldı.