Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner yaptığı açıklamada, “Benim en önemli prensibim Bafra olarak birlik beraberlik içerisinde kenetlenmemizdir. Bunu hepimizin kabullenmesi lazım. Göreve geldiğimiz kongreden sonra biz oda yönetimi olarak öyle bir şey ile karşılaştık ki şok olduk. Yönetimi Bafra için devir aldık. Maalesef odaya geldiğimizde 20 tane personel ile karşılaştık. Hepsi Bafra dışından. Bu arkadaşlar mühendisler ve danışmanlar. Bunların sözleşmesi de hatalı yapılmış. Tarım İl Müdürlüğü o zamanki yönetimimize borçların olmadığına dair yazı istemiş. Fakat yönetim bunu gerçekleştirememiş. Bu danışmanları iki yıl ücretsiz çalıştıracakken, bir de o personel ödeme yaptık. Yönetime geldiğimizde toplandık ve bu konuya çözüm bulduk. Sigortaya maliyeye gittik ve uçuk borçlarla karşılaştık. Bu danışmanlarla anlaştık ve borçlarını kapattık”dedi.

AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK

Ben otomatikman çeltik komisyonuna geçtim. Ve o zaman ki Kaymakam beye Halis Arslan`a dedim ki bizim 8 tane danışmanımız var 3 tanesi fındıkçı olmak üzere ama dedim bunların aracı yok. Bize dedim iki tane araç lazım ama bir tane bile şuan da işimizi görür dedim. Oda o zaman sağ olsun hemen aynı günlerde bir araç odaya tahsis edildi. Ve bir araç yetmediği için bir araç daha tahsis ettik. Veterinerimiz ve ziraat mühendisleri de kazandırdık odaya. 2015 yılında 8 ayda Ankara’dan bir yazı geldi. 145 bin tl borcumuzun olduğu bildirildi. Bu borç aidat borcuydu. Biz şok olduk. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Hemen yine yönetim olarak toplandık.

ODADA BİSİKLET YOKTU ONU DA ALDIK

Biz bu odayı 2 trilyona yakın borç ile devir aldık. O iki trilyon belimizi bükmedi ama o aidat borcu bize zor geldi. Biz tüm bu borçları kapattık. Biz 2016 yılında 6 danışman ile yola devam ettik. Oda da bisiklet yoktu. Onu da aldık. Bir de elektrikli bisiklet tahsis ettik. Biz Bafra`ya canı gönülden destek vermek için sizden aldığımız yetki ile kimsenin kalbini kırmadan çalışmalar yaptık. Hatalarımız illa ki vardır. Ama hepinizin sayesinde bu hataları da kapatıp önümüze baktık.