Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner yaptığı açıklamada,Tarım ve Orman Bakanlığının, "Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, 30 Haziran'dan geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna göre, 2018 üretim yılı ÇKS kaydını 30 Haziran'a kadar yaptıramayan çiftçiler için süre 31 Aralık 2018'e kadar uzatıldı.

Yönetmelik değişikliği ile sisteme kayıt olabilecek çiftçiler, ÇKS verileri baz alınarak yapılan destekleme ödemelerinden faydalanabilecektir dedi.

Tosuner ,2018 Yılın'da Bafra Ovasında Çiftçilik yapıp Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kaydını yaptırmayan çiftçilerimizi 31 Aralıka kadar odamıza bekliyoruz dedi.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ NEDİR?
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan ve çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanıdır. Bu sistemin çeşitli fonksiyonları mevcut olup tarımsal destekleme araçlarının etkin ve rasyonel bir şekilde planlanması ve uygulanmasında kullanılıyor. Bakanlık tarafından ÇKS verileri gözetilerek çiftçilere tarımsal destekleme ödemeleri yapılıyor.