Tulum yayımladığı mesajında, bayramların küskünlerin barışması, insanların birbirini daha iyi anlaması, hoşgörü ve sağduyu sahibi olması açısından tüm insanlık için güzel bir vesile olduğunu söyledi.

Millet olarak farklılıkların çatışma ve kavga nedeni olarak değil, zenginlik kaynağı olarak görmek ve toplumsal uzlaşmayı artırmaya gayret etmek gerektiğini vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Bayramları böylesine bir anlayışın ve diyalog kültürünün gelişmesi için fırsat olarak görmeliyiz. Biz, gelecek kuşaklara demokrasisi güçlenmiş, özgürlükleri gelişmiş, insanların yüzü gülen, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir ülke bırakmak için çalışıyoruz. Ve biz, bayram günleri gibi Türkiye'nin geleceğinin de aydınlık olduğuna inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimin bayram sevincini ve coşkusunu yürekten paylaşıyor ve Kurban Bayramlarını kutluyorum. Bayramın tüm insanlığa, İslam alemine, ülkemize ve Baframıza sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum."