Bafra’nın sorunlarıyla devamlı yakından ilgilenen MHP Bafra Belediye Meclis Üyesi Hakan Aytünür, Bafralı vatandaşlarımızı yerel esnafına sahip çıkması konusunda uyardı.

Hakan Aytünür:Dışarıdan gelen bir firma her şey 5 lira adı altında iş yeri açıp 3 günde 120 milyar ciro yapıyorsa Bafra’mızın sorunu büyük demektir.

Vatandaşların daha bilinçli olmasını isteyen Aytünür sözlerine şöyle devam etti;Burada satılan ürünlerin çoğu Çin malıdır.Sağlık açısından zararlı olduğu gibi, bu firmalar 3-5 ay Bafra’da kalır,Bafra’nın parasını toplayıp giderler.

Bafra’mıza hiçbir katkıları yoktur.

Bu firmalar iç piyasada pastanın hepsini biz yiyelim hesabıyla piyasayı alt üst ediyorlar, bunların önüne geçecek, bunlara dur diyecek kimsede yok, burada iş Bafralı vatandaşımıza düşüyor.

REKABETİN DE,

TİCARETİN DE BİR AHLAKI OLMALI

Bu mağazaların ucuzlukla alakası yok. İnsanları avlamayı çok iyi biliyorlar. İlçemizdeki yerel esnafın kazanması demek ilçemizin kazanması demek, gelişip büyümesi anlamına gelmektedir. Burada en büyük eksikliklerimizden biri de burada kazancını sağlayan, buraya yatırım yapan, kaderini ve yaşantısını buraya bağlamış esnaflarımıza sahip çıkamamaktır.Bu doğrultuda vatandaşlarımızı yerel esnafımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz.