AK PARTİ İlçe kongresinin başlamasına günler kalmışken ,AK PARTİ Genel Merkezi İlçe Başkanlığı için İbrahim Semiz, isminde karar kılmasına rağmen, Tuncay Yurduseven’in kongrede  aday olmak için çalışma yaptığı ifade edildi.

KONGRE 5 EYLÜL CUMARTESİ

Önümüzdeki 5 Eylül Cumartesi günü Ak Parti Bafra ilçe teşkilatı seçimi yapılacak ve genel merkezin ilçe başkanı olmasını istediği kişi mevcut başkan İbrahim Semiz…

2 Dönem AK Parti Bafra ilçe Başkanlığı yapan Tuncay Yurduseven’in 5 Eylülde yapılacak kongrede aday olmak için bir takım görüşmeler ve çalışma yaptığı ifade edildi.

GENEL MERKEZİN KARŞISINA ÇIKMAZ

Bir takım partililer Yurduseven’in daha henüz bir net karar vermediğini  ve  Genel Merkeze rağmen aday çıkmayacağını ifade ederken, bir takım partililer ise Yurduseven’in kararlı olduğunu ve listesi ile delegenin karşısına çıkmaya hazırlandığını ifade etti.

ŞENLİK HAVASINDA KONGRE YAPARIZ

Mevcut teşkilat üyeleri ise “Bizim arzumuz genel merkezin istediği gibi tek listeli kongre yapmak. Ama isteyen aday olabilir.Çift  liste çıkarsa onlarda bizim kardeşlerimiz. Şenlik havasında kol kola kongremizi yaparız” dedi.

MÜDAHALE OLURMU?

AK Parti Genel Merkezi tek listede kararlı.Kongrede çift liste çıkması halinde genel merkezin son dakikaya kadar kongreyi erteleme ya da atama yapma olasılığı var. Genel merkez İbrahim Semiz’i direkt ilçe başkanı olarak atayarak kongreyi yaptırmayabilir.

ATAKUMDA İKNA EDİLDİ

Atakum’da mevcut başkana karşı aday olan başka bir isim yönetime 3 isim vermek kaydıyla ikna edildi.

5 Eylülde çift liste mi, yoksa tek liste mi çıkacak izleyelim görelim.

2014 KONGRESİ

Kasım 2014 Bafra İlçe Kongresinde Genel merkezin adayı olan Tuncay Yurduseven’in karşısına Aydın Akkurt çıkmıştı.Yapılan kongrede genel merkezin adayı Yurduseven,300 oy alırken Aydın Akkurt, ise 126 oy almıştı.