Bafra Haber-Yüzlerle kişinin katıldığı karşılama töreninde toplanan kalabalığa konuşma yapan AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, “Burada kaybeden ya da kazanan yok önemli olan partimizin bayrağını onurla bir başkasına devretmektir.” Dedi.

BAŞARILI ÇALIŞMALARA YÜRÜTTÜK

Sözlerine devam eden Yurduseven, “AK Parti kurulduğunda Bafra’da oluşan ilçe yönetiminde o günkü ilçe başkanımız bize de görev verdi. O günden bu güne yönetimin her kademesinde verilen görevleri yaparak 31 Aralık 2011’e kadar partimiz için çalıştık. Bu güne kadar ki her kongrede genel merkezimizin bir aday tavsiyesi olmuştur o günde hem sizlerin desteği hem de genel merkezin değerlendirmesi sonucu bizi uygun gördüler ve 5 aday olmasına rağmen bizi aday gösterdiler.

Göreve geldiğimiz günden bu yana hem birbirimizle daha iyi kaynaştık hem de çalışmalarımızı başarılı bir şekilde sürdürdük. 4 Kasım 2014’te 5. Olağan kongremizde genel merkezimiz yine bizleri uygun gördü ve tekrar göreve geldik. O günden bu güne kadar görevimizi en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Bu zaman zarfında genel seçimler, yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve referandum oylaması gibi bütün bu çalışmaları bu teşkilat ile birlikte yaptık. Yine bununla birlikte Gezi olayları, 17-25 Aralık olayları ve 15 Temmuz hain ihanet girişimini de yine bu teşkilatla birlikte yaşadık. Bütün bu süreçlerde bizler üzerimize düşeni layıkıyla yerine getirdik.

BAŞKANLIĞI MAKAM OLARAK DEĞİL HİZMET KAPISI OLARAK GÖRDÜM

Bu güne gelecek olursak bizim teşkilatçılık veya çalışmalarımızla ilgili bir sıkıntımız yok diyen Yurduseven, Çünkü bu güne kadar bizim çalışmalarımızı takdir etmeyen yok. Birçok Bakanımız, Genel Başkan yardımcımız, Milletvekillerimiz ve il başkanı ile birlikte çalıştık hepsinden duyduğumuz Bafra teşkilatı Samsun’da en iyi teşkilatımız lafıydı bundan yana sıkıntımız yok. Yine bir şey değişmedi biz yine Samsun’un en başarılı teşkilatıyız ama biz her şey den önce AK Parti’yiz. Önceki kongrelerde olduğu gibi yapılan istişareler ve değerlendirmeler sonucu bize bu dönem için “sizin aday olmanızı uygun görmüyoruz siz dinlenin istirahat edin veya bu süreci farklı değerlendirebilirsiniz ama bu karar en tepeden Külliye’den yapılan değerlendirmede de böyle uygun görüldü” dendi. Bizde de bir AK Partili olarak buna riayet etmekten başka bir şey düşmez. Çünkü biz bir makam verildiği için bu partiye gelmedik. Milletvekili veya Belediye başkanı olalım diye de gelmedik bunları eleştiriyorum diye demiyorum AK Parti milletin partisi Türkiye’nin en büyük partisidir. Bizim içimizde her kesimden insan var bunlar içerisinde çok başarılı olanları da var. Yani biz bir makam için AK Partili olmadık olmayız da.

Ben ilçe başkanlığında zaten bir makam olarak hiç görmedim. Bana göre ilçe başkanlığı bir hizmet kapısıdır. Bu güne kadar hep böyle gördük zaten böyle görmeseydik bu gün burada sizlerin teveccühü ile karşılaşmazdım. Daha önceki aday olduğum kongrelerde böyle bir karşılama görmedim hatta direk evime geçmiştim ama bu gün beni gerçekten gururlandırdınız. Allah hepinizden razı olsun. İyi günde olduğu gibi bu günde bizlerle birliktesiniz bu süreci bizimle birlikte yaşıyor ve paylaşıyorsunuz iyi ki varsınız.” Şeklinde konuştu.