Çağın en zor ve en önemli mesleklerinden birinin gazetecilik olduğunu ifade eden Yurduseven, “Demokrasinin yerleşmesinde basının ve basın kuruluşlarının rolü çok önemlidir. Bu rolünden ötürü çağdaş demokrasilerde basın, yargı, yürütme ve yasamanın ardından dördüncü kuvvet olarak tanımlanmaktadır.” dedi.

Basının ve basın mensuplarının, iletişimde ve toplumun gerçekleri öğrenmesinde en önemli araç olduğunu belirten Yurduseven, “Bir anlamda kamu görevi yapan basınımız gerek yerel yönetimler, gerekse ülke ve dünya sorunlarıyla ilgili haber ve düşünceleri duyurarak kamuoyu oluşturulmasına, vatandaşlarımızın yerel yönetimleri ve kurumları denetleyebilmesine olanak sağlamaktadır.” diye konuştu.
“Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın ve hepimizin en önemli görevidir” diye devam eden Yurduseven, “Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, doğru ve ilkeli haberler yaparak sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve bu şekilde başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır. Bugün vesilesiyle gece gündüz demeden fedakarca çalışarak, gerektiğinde hayatlarını tehlikeye atarak yaşadığımız dünyayı ayaklarımıza kadar getiren tüm ulusal ve yerel anlamda basın görevi yürüten gazeteci kardeşlerimizin bu özel günlerini kutladığını belirten Yurduseven, görevleri başında hayatlarını kaybeden gazetecilere de Allah’tan rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.