4 Mart Pazar günü Bafra Kültür Merkezinde yapılan AK Parti İlçe Kongresinde Genel Merkez Tarafından Bafra İlçe Başkanı Adayı Olarak gösterilen Av.İbrahim Semiz Seçime tek Liste girdi.

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı,Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun’un İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları katıldı.

Çok sayıda delegenin hazır bulunduğu kongrede salonda yer kalmazken çok sayıda vatandaş da salonun dışında kaldı.

Kongrede açılış Konuşmasını yapmak için çağrılan AK Parti Bafra eski ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Büyük Başkan tezahüratlarıyla kürsüye çıktı.

KONUŞMALARI ALKIŞLARLA KESİLDİ.

Sık sık konuşması alkışlarla kesilen Yurduseven, Konuşmasında,

AK Parti Kurulduktan sonra kurucu üyesi olarak ilçemizde siyasi hayata başladık.31 Aralık 2011 Tarihinde genel merkezimizin tavsiyesiyle ilçe başkanı adayı olarak çıktım. Devamında 4 Kasım 2014 kongresinde genel merkez yine başkan adayı olarak bizi uygun gördü.Yaklaşık 6 Yıldan uzun süre ilçe başkanlığı görevini yürüttüm.Nasıl iki Kongrede Genel merkezimiz bizi uygun görmüşse, Bugünde değerli Başkanım İbrahim Semizi uygun görmüştür.

İSTİŞARE İÇİNDE ÇALIŞTIK.

İbrahim Bey sağolsun genel merkezde ismi açıklandıktan sonra sürekli istişare içindeydik.

Onurla ve gururla taşıdığımı bu bayrağı İbrahim beye devrediyorum. İbrahim bey İlçe Başkanlığım döneminde bana hep destek oldu hep yanımda oldu,Şimdi ben de İbrahim beyin her zaman yanındayım, partim ne görev verirse her an hizmete hazırım dedi.

Kongrede 218 Delege Oy Kullandı.Kullanılan oyların 11 Tanesi geçersiz sayıldı. Kongreye Tek Liste giren Av.İbrahim Semiz 207 delegenin oyunu alarak AK Parti Bafra İlçe Başkanı Oldu.