Türk Kızılayı Bafra Şube Başkan Vekili Bekir Sami Tuncer, Genel sekreter İncilay Toker, Yönetim kurulu üyeleri Ahmet Abdurahmanoğlu, Erol Aksoy sırası ile Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Kaymakam vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin’i ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar , kan bağışı ve etkinlikler hakkında  bilgi aktardılar.

Ziyaretlerde bir açıklama yapan Türk Kızılayı Bafra Şube Başkan vekili Bekir Sami Tuncer,’’ 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay haftası kutlanmaktadır.
 Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.
 Kızılay haftası kutlamaları kapsamında öncelikli olarak faaliyet alanlarımıza ilişkin yaptığımız çalışmalara ve ilkelerimize dair gençlerimizi bilgilendirmek amacıyla okullarda tanıtımlar yapılmaktadır. Ayrıca Bafra protokolünü de ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgiler aktardık.’’dedi.

Yurt dışında bir dizi inceleme ve çalışmalar içerisinde bulunan Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç ise yolladığı mesajla bir açıklama yaptı.

Genç açıklamasında,’’Kızılay yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmaz. Yardıma muhtaç tüm insanlara, elinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koşar. Yardım insancıl bir duygudur ve insanları yücelten bir düşüncedir. Bu düşüncenin yaygınlaşması, ülkemiz ve tüm dünya için mutluluk verici bir durumdur. Barış içinde bir arada yaşamayı sağlar. İnsanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını geliştirir.

 Sosyal hizmet alanında da birçok faaliyet yürüten Türk Kızılayı, çalışma gücünü kaybetmiş, yoksul ve korunmaya muhtaç vatandaşlarımıza yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlar yapmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan kişilere ilaç yardımı ve ücretsiz sağlık yardımı yapan Kızılay, engelli vatandaşlarımıza da yardım elini uzatmaktadır. Türk Kızılayı, ayni ve nakdi yardımlarının yanı sıra yurdumuzun değişik yörelerinde şubeleri tarafından kurulan ve yönetilen aş ocaklarında her gün binlerce yoksul vatandaşımıza sıcak yemek vermektedir.’’diyerek sözlerini tamamladı.