Türkiye'nin en büyük uluslararası ekonomik sivil toplum kuruluşlarından birisi olan TÜSİKON önümüzdeki yıl Nisan ayında ki Uluslar arası iş formuna Kırım Kalkınma Vakfı genel başkanı Ünver SEL in davetlisi olarak çok sayıda üye şirketleri ile ülkemizi temsil edeceği duyuruldu.

TÜSİKON Genel Merkezin'den konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, TÜSİKON Başkanı Orhan Beşiktepe öncülüğündeki heyet ile davete icabet edeceği kaydedildi. Açıklamada, 'Nisan ayında Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya ve Kırım Cumhuriyeti arasında ekonomik ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla Türk şirketlerini temsilen Türk hükümetinin destek ve katkıları ile bir grup iş kadını iş adamı ve yatırımcılarla Yatla da resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir' ifadelerine yer verildi.

Ekonomi formunda Başkan Beşiktepe nin de bir konuşma yapması bekleniyor. Dünyanın bir çok ülkesinden gelen yatırımcılara
Umut vaat eden en önemli sektörlerden birisi olarak Enerji sektörünü işaret ederek hem dünyada hem de Türkiye'de katlanarak büyüyen sektörde Ülkemizde de enerji tüketimi dünya ortalamasının iki katından fazla büyüyeceği tahmin edilmektedir. Global ekonomide önümüzdeki 10 yılda yıllık yüzde 3-4 civarında bir büyüme olacağı varsayımına göre, enerji sektörü büyüme ve refahı belirleyecek temel parametre olacak. Hesaplamalara göre, Türkiye'nin enerji sektöründeki açığını kapatması için tam 130 milyar dolarlık yatırım yapması gerekiyor. Bu, aynı zamanda büyük bir istihdam sahası anlamına da geliyor. Yerli madenler ve doğal kaynakların önemi anlaşılacak özellikle enerji/hammadde/ürün üretiminde temiz, yenilenebilir yerli doğal kaynaklar geliştirilerek değerlendirilecektir. İthale dayalı fosil yakıtların önemi kısmen azalacaktır" ifadelerine yer vererek. Türkiyemiz yatırım için en iyi cazibe merkezidir diyerek yatırımcıların dikkatini ülkemize çekmesi bekleniyor.