Avrupa Birliği ve  Türkiye Cumhuriyetinin ortak çalışması ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksek Okulu ev sahipliği ile yürütülen   Tütün Yorgunları Çocukları Projesi için Avrupa birliğinden 140 bin euro alındı.

PROJENİN AMACI NEYDİ?

Eğitimin önemi, yatılı okul imkânları, eğitim olanakları (özellikle kız çocukları için açık öğretim ve telafi eğitimleri) gibi konularda ebeveynlerin ve toplum önderlerinin farkındalıklarının arttırılmasını sağlamak. Bölgemizde başta kız çocukları olmak üzere dezavantajlı konumda bulunan çocukların okullaşma oranını artırmaktır.

Projenin içeriği güzel, fakat bu proje yaklaşık 10 aydır devam ediyormuş.Biz Basın olarak bu projenın varlığından bile haberdar değiliz.nerede etkinlik yapılmış, nerede faaliyet gösterilmiş,proje kapsamında neleri başarmışlar,140 Bin euro’yu nerede kullanmışlar  bir bilgimiz yok.

Bizlerde sizler gibi merak ettik ve internet sayfalarına bir göz atalım dedik.sayfalarında 3-5 etkinlik gördük. Ama Perşembe günü Tütün yorgunları Çocukların projesinin kapanışına basın davet edildi.Merak ettiğimiz soruları basın toplantısında soracağız ve bunuda kamuoyuyla paylaşacağız.