Babaların fedakârlığın ve karşılıksız sevginin simgesi olduğunu belirten Uğur Usta, tüm babaların ve baba adaylarının babalar gününü kutladı.
“Babalarımız; bizlere hayatın anlamını, zorluklarla başa çıkmayı, güzellikleri paylaşmayı öğreten, ailenin koruyucusu ve kollayıcısı olan en değerli varlıklarımızdır. Onlara layık iyi birer evlat olmak, sevgi ve saygı göstermek, hepimiz için yerine getirilmesi gereken bir vefa borcudur. Hiçbir karşılık beklemeden yaşam boyu varlıklarıyla bize güç veren, şefkat ve sevgisini bizden esirgemeyen babalarımız, geleceğe hazırlanmamız ve sosyal hayata atılmamız konusunda önemli yer tutar.
Babanın aile üzerinde adeta bir çınar ağacının gölgesi gibi durumu vardır. Ana gibi, baba da aile için, dolayısıyla toplum için hayati bir önem taşır.
Bu vesile ile başta, binbir emekle yetiştirdikleri değerli evlatlarını vatanımız için feda eden Aziz Şehitlerimizin babaları olmak üzere, hayatı boyunca maddi manevi bütün imkanlarını ailesi için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan tüm babaların “Babalar Günü”nü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.