Erhan Usta yaptığı açıklamada, "Güzel bir iş yapıldı, bu işi biz de destekliyoruz ancak işi yarım bırakmamak lazım. Neredeyse 1 milyona yakın insana bu kadroyu verirken, bunu mutlak suretle hak etmiş olan ancak KHK'deki belki ufak bir maddeden dolayı bu hakkı alamayan bir kısım vatandaşımız var. Şöyle ki; KHK'de 4 tane şart ileri sürülüyordu kadro alınabilmesi için; ihale konusu işte çalışacak personel sayısının ihale dokümanında belirlenmesi, çalışma saatlerinin tamamının idare için kullanılması, işlerin süreklilik arz etmesi ve son madde olarak da yaklaşık maliyetin yüzde 70'lik kısmının asgari işçilik maliyetinden oluşması. Şimdi ihalede bu dört şarttan üç tanesini taşınmasına rağmen, yani normal bir taşeron işçisi nasıl çalışıyorsa bu vatandaşlarımız da o şekilde çalışıyor olmasına rağmen bu yüzde 70 şartını yerine getiremediği için bu insanlara kadro verilmemesi gibi bir durum söz konusu" dedi.

Erhan Usta, yüzde 70 şartına takılarak kadro olamayacak çalışanlara verdiği örnekte ise Samsun SASKİ’deki sayaç okuyucuları, Samsun Hastanelerindeki bilgi işlem personelleri, Karayolları bakım ve onarım çalışanları, kamuda kiralık araç şoförlerinin olduğuna dikkat çekti.

50 BİNİN ÜZERİNDE TAŞERON İŞÇİ KADRO KAPSAMI DIŞINDA KALDI

Taşerona kadro düzenlemesinde kamu iktisadi teşekküllerinin hiç birinin kapsama alınmadığını bu nedenle 50 binin üzerinde taşeron işçinin kadro kapsamı dışında kaldığını da dile getiren Erhan Usta, şöyle konuştu.

"Sosyal yardımlaşma vakıflarında çalışan insanlarımız var, yaklaşık on bin kişi. Biliyorsunuz, sosyal yardımlaşma vakıfları ciddi bir iş görüyor, ciddi bir hizmet görüyorlar; kullandıkları kaynak kamu kaynağı, yaptıkları iş aslında bir kamu görevi; işe alınış tarzlarına baktığımızda işte, bir memurda aranan şartların hepsi aranıyor, sınavla giriliyor, lisans mezunu olma şartı aranıyor yani tamamen bir memuriyete giriş şartlarını da taşıyor bu arkadaşlar fakat bunlar bu kapsamda değerlendirilmiyor, bunlara da kadro verilmedi."