AFRİN TERÖR UNSURLARINDAN TEMİZLENECEKTİR

Suriye'de rejim güçlerinin Afrin'e girmesine ilişkin haberleri kaygıyla izlediklerine vurgu yapan Usta, “Bu aslında çok anlamlandıramadığımız bir durum çünkü burada eğer Suriye rejim güçlerinin amacı topraklarını korumaksa şu soruyu sormak lazım: YPG topraklarının neredeyse üçte 1'ini ele geçirirken, özellikle bizim sınırlarımızdaki toprakları ele geçirirken akılları neredeydi? O gün hiç tepki göstermeyen rejim güçlerinin bugün Türkiye'nin Afrin'deki terör unsurlarını temizlemeye yönelik harekâtını bahane ederek oraya girmesi çok mantıklı gözükmüyor. Eğer bu Türkiye'ye karşı bir husumetse bunun bilinmesi lazım. Bunun artık geri dönüşü yoktur, Afrin terör unsurlarından temizlenecektir. Hatta orada PKK, YPG kıyafeti giyen her kim olursa olsun Türkiye'nin hedefi olacaktır. Hükûmetin bu anlamdaki açıklamalarını biz de Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekliyoruz” dedi.

MİLLETİMİZ VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ KARARLIDIR

Türkiye’nin işgalci konumunda olmadığını vurgulayan Usta, “Türkiye, kendi ulusal güvenliği için, sınırlarının güvenliği için, o bölgeden Türkiye'ye gelen misafirlerin topraklarına, vatanlarına kavuşması için bölgededir. Dolayısıyla biz işgalci konumunda değiliz. Sivillere karşı da bu operasyon esnasında son derece hassas davranmaktadır. Suriye'nin toprak bütünlüğü her zaman hassas olduğumuz önemli bir konudur. Orada Türk askerine karşı Afrinlilerin yaptığı sevgi gösterileri de Türkiye'nin, Türk askerinin orada bulunmasından dolayı memnuniyeti ifade etmektedir. Dolayısıyla milletimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri kararlıdır” dedi.

TÜRK MİLLETİ GEREKİRSE BİR GÜL BAHÇESİNE GİRERCESİNE KARA TOPRAĞA GİRMEYE DE HAZIRDIR

Türk Askeri ve Türk Polisi’nin vatan toprağı için her koşulda hazır olduğunu söyleyen Usta, “Muş'taki küçük bir anekdotu burada ifade etmek isterim. Muş'ta özel harekâtçılardan 23'ünün Afrin'e gitmesine yönelik bir program vardır. İl müdürü soruyor: "Kim gitmek ister?" Polislerin tamamı, özel harekâtçıların tamamı Afrin'e gitmek istediklerini ifade ediyorlar ve aralarında kura çekiliyor. Dolayısıyla Türk polisi, Türk askeri bir düğüne gider gibi gerekirse vatan savunması için cepheye gider. Bir gül bahçesine girercesine gerekirse kara toprağa girmeye de bu millet hazırdır. Kimse yanlış hesap yapmasın. Türk devleti, Türk milleti kararlıdır. Afrin teröristlerden temizlenecektir, sınır güvenliğimiz sağlanacaktır. Orada hiçbir şekilde bir terör koridoru oluşturulmaya, sömürge bir terör devleti oluşturulmasına da hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir.” Dedi.