Vali Şahin, Kurs binasını gezerek, ilçe müftüsü İsmail Çiçek’ten bilgiler aldı.   Kursta 87 öğrencinin eğitim aldığını söyleyen müftü İsmail Çiçek, bu 87 öğrencimizi 4 ayrı bölgeye göndererek eğitimlerinin rahatlamasını sağladık.

İhsaniye Kur’an kursunda 5, Altunyaprak Mahallesi Kur’an kursunda 27, Ensar Kur’an kursunda 28 ve darboğaz Mahallesi Kur’an kursunda 45’i erkek 42’si kız olmak üzere toplam 87 Cizreli öğrencimiz var dedi. Samsun valisi Şahin ise, ‘’Türkiye’ye örnek bir iş yapıyorsunuz, kim buna kimin emeği varsa herkese tek tek teşekkkür ederim, bu yapılan faaliyet Türkiye’ye örnek, bu Cizreli öğrencilerimizi misafir etmek bu faaliyeti Bafra’nın yapması ayrı bir önem arz ediyor.

 Bu aslında bir anlam da da Bafra halkının ne kadar cömert, ne kadar misafir perver, ne kadar Ensar ruhuyla hareket eden yapı olduğunu gösteriyor diyen Şahin konuşmasında, muhacirlere Ensar desteği sağlıyorsunuz Ensar’ın gösterdiği misafir perverliği ortaya koyuyor Bafra halkı. İnşallah bu Ensar ruhuyla öbür tarafta da peygamber efendimize Ensar gibi yakın durur, bizlerde en azından bundan nasip dar oluruz, nasip yar oluyoruz diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından Vali İbrahim Şahin ve beraberindekiler Ensar Kuran Kursunu gezerek incelemelerde bulundu.   ziyarete, Samsun valisi İbrahim Şahin, Bafra Kayamakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, bafra Garnizon ve ilçe jandarma Komutanı Bin Başı İlhan Güngör, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek, Bafra Milli Eğitim Müdürü, Mehmet Ali KAtipoğlu, Bafra Gençlik ve spor ilçe müdürü Osman Şenocak katıldı