Cumhuriyetimizin kurucusu, ATATÜRK’ü ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.


Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapayan devlet adamları yetiştiren Türk Milleti, bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde kötü talihini değiştirmiş ve tarih sayfalarına büyük bir destan daha eklemiştir.


Milletimizin kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak İstiklal Mücadelesi’ni başlatan ATATÜRK, sağladığı birlik ve beraberlik ile ülkemizi düşman işgalinden kurtarmış, millet iradesinin hâkim kılındığı, ülke yönetiminde milletin söz sahibi olduğu demokratik bir yönetim şekli olan ve en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i ülkemize armağan etmiştir.


Türk Milletinin bağrından çıkardığı ATATÜRK, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve evrensel düşünce yapısı, onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir.


10 Kasım'lar, sadece yas günü değil, ATATÜRK’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte ilerlememizi hatırlatan günler olmalıdır. ATATÜRK’ün bize emanet ettiği bu cennet vatanın ve Cumhuriyetin, ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba, O'na olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır.


Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.


Ruhu şad olsun.