İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun ve 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle sokakta sigara içilmesini yasakladı. Samsun Valiliği Samsun'da sigara içmenin yasak olduğu cadde, sokak ve meydanları açıkladı. İşte Samsun'da sigara içmenin yasak olduğu cadde, sokak ve meydanlar

Samsun genelinde maske kullanımının doğru şekilde uygulanması amacıyla 10 cadde, 4 bulvar, 2 meydan ve toplu taşıma araç duraklarında sigara içilmesi yasaklandı.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 12/11/2020 Tarihli ve 126 Sayılı Kararı'na göre Samsun'da sigara içmenin yasak olduğu cadde, sokak ve meydanlar şu şekilde;

-Atakum Lozan Caddesi

-Atakum Anafartalar Caddesi

- Atakum Gaffar Okan Caddesi

-Atakum Alpaslan Bulvarı

- Atakum Adnan Menderes Bulvarı

-Canik Gençlik Caddesi

- Canik Cengiz Topel Caddesi

-Canik Kuzey Yıldızı 100. Yıl Bulvarı

- Canik Hasköy Üsküp Caddesi

-İlkadım Cumhuriyet Meydanı

- İlkadım Saathane Meydanı

- İlkadım Gazi Caddesi

- İlkadım İstiklal Caddesi

- İlkadım Fatih Sultan Mehmet Caddesi

- Tekkeköy Şeyh Üddin Caddesi

- Tekkeköy Hacı Ali Ekinci Bulvarı

SİGARA İÇMENİN YASAK OLDUĞU YERLER NERELER?

Bakanlık tarafından tüm valiliklere gönderilen "Koronavirüs Tedbirleri" konulu ek genelgeyle yarından itibaren tüm illerde, vatandaşların yoğun bulunduğu, valilik ve kaymakamlıklarca duyurulan cadde ve sokaklar ile özellikle trafiğe kapalı olan bölgeler, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlara sigara içme yasağı getirildi.

Genelgede, Kovid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı.

SİGARA İÇMENİN CEZASI NE KADAR?

Uyarılara rağmen maske takmayan ve sigara içen vatandaşlara ise “Umumi Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet” suçundan 900 TL idari para cezası kesildi.

Ceza yazılan kişiler "Yasaktan haberimiz yoktu. Artık dikkat edeceğiz" dedi. Denetimler kapsamında sigara içerek İstiklal Caddesinde dolaşan bir genç, polisi görünce maskesini kapattı.

KAMUYA AÇIK ALAN NEDİR?

Kamuya açık alan, genellikle herkese açık ve erişilebilir bir yerdir. Yollar (yaya kaldırımı dahil), kent meydanı, parklar ve plajlar genellikle kamusal alan olarak kabul edilir.

HAFTA İÇİNDE DEĞERLENDİRME YAPILACAK

Bafra’da sigara yasağı’nın olup olmayacağı hafta içinde yapılacak olan ilçe Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında ele alınacak