Alkolün yasaklanması konusunda vatandaşlar Bafra Kaymakamı Ertürkmen’den bakın ne istiyor: “Sayın Kaymakamım Ne olur Sedde de alkolü Yasaklayın…!”

VATANDAŞ RAHATSIZ
Mustafa Hakan:Akşamları çoluk çocuğumla dinlenmeye geliyorum. Sedde de Alkol tüketiliyor sedde boyunca alkol tüketmek yasak ama denetleyen yok.

TOPLUM KURALLARINA AYKIRI

Halka açık yerlerde alkol alınmasının vatandaşları da rahatsız ettiğini söyleyen. Kavak, “Açık alanlar ve piknik alanları, toplumun dinlendiği, stres attığı yerler olması nedeniyle insanların huzura, mutluluğa ihtiyacı var. O nedenle oralarda içki, alkol alınması, biranın içilmesi çok uygun değil. Gelenekler açısından, toplum kuralları açısından uygun değil” diye konuştu.

BEKÇİLER FAYDA ETMİYOR

Perihan Hanım:Dün akşam seddede ailece Çay içiyorduk.Bekçiler alkol alan vatandaşları uyardı ama hiç aldırış bile etmediler.Bu işe kaymakam bir çözüm bulması lazım.

KABAHATLAR KANUNU NE DİYOR

2020 Dışarıda Alkol Kullanmanın Cezası Ne Kadar?

2020 dışarıda alkol kullanmanın cezası ile ilgili madde içeriği: Halka açık olan alanlarda alkol kullanılması sonucunda etrafın huzurunu kaçırmakta olan kişiler 100 Türk Lirası idari para cezası uygulanmaktadır. Alkollü olan kişi sarhoş durumunda ise, tüketilen alkolün sarhoşluk etkisi tamamen geçene kadar güvenlik güçleri tarafından kontrol altında tutulur.

KAYMAKAM ALİ FUAT TÜRKEL ALKOLÜ YASAKLAMIŞTI

Önceki dönem Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel,2018 Yılında Bafra İlçesi Organize Sanayi Bölgesi Önünde Kızılırmak Seddesi Türbe Kalaycılar Köprüsüne Kadar Olan Irmağın Her İki Kıyısı Boyunca Açıkta Ve Araç İçerisinde Alkollü İçeceklerin İçilmesini yasaklamıştı.