Samsun’a müjdeler veren Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Büyükşehir Belediye başkanı seçildiğinde mesken aboneliklerinde gerçekten faturasını ödeyemeyen vatandaşların suyunu kesinlikle kesmeyeceklerini müjdeledi.

PROJELER 60 YILLIK

Katıldığı radyo programında açıklamalarda bulunan Mustafa Demir, Samsun trafiğine çözüm getirecek projelerini açıkladı. Samsun’da trafik sorununa kökten çözüm getirmeyi hedeflediklerini belirten Demir, Batı Çevre Yolu ile ilgili çalışmalara seçimden hemen sonra başlayacaklarını kaydetti. Demir, Doğu Çevre Yolu ile ilgili güzergah tespit çalışmalarının da hızlandığını belirtti. Samsun’da şu anda ciddi bir trafik sorunu yaşandığını dile getiren Mustafa Demir, kentin 50-60 yılını planlayan projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

MERKEZİ HÜKÜMET FİNANSE EDECEK

Batı Çevre Yolu’nun hükümet projesi olduğunu ve devlet imkanları ile yapılacağını ifade eden Demir, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’ın, Atakum’daki trafik sorununun çözümü için hazırlattığı tünel projesini de hayata geçireceklerini kaydetti. Tünel hattını mevcut yolun altına düşündüklerini belirten Demir, "Bu projenin 1 milyar TL’ye mal olacağını tespit ettik. Ancak bu projeyi biz kendi kasamızdan yapmayacağız, Ulaştırma Bakanlığı’na yaptıracağız. Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde olduğu gibi merkezi hükümetin kaynaklarından bu projeyi finanse ettireceğiz” diye konuştu.

‘30-40 TL İÇİN VATANDAŞIN SUYU KESİLMEYECEK’

Vatandaşını düşünen bir yönetim tarzı sergileyeceklerine dikkat çeken Demir, vatandaşlara müjde verdi. Demir, "Göreve halkımız layık gördüğü taktirde mesken aboneleri içerisinde borcunu ödeyemeyecek durumda olanların suyunun kesinlikle kesilmeyecek. Borcunu ödeyemeyen vatandaşımızın zaten parası yok ki ödesin. 30-40 TL’lik fatura için vatandaşın suyunu kesmeyeceğim. Vatandaşın suyunu keserek, zor durumda bırakmak doğru değildir. ‘Parayı tahsil etmeyeceğiz’ demiyorum ama suyunu kesinlikle kesmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. Demir ayrıca, su aboneliklerinde Samsun’da Akıllı Kart Sistemi’ne geçileceğini söyledi.

İSTİKLAL CADDESİ TRAFİĞE AÇILACAK

İstiklal (Çiftlik) Caddesi’ni trafiğe açmanın gerekliliğine inandığını da vurgulayan Mustafa Demir, oradaki ticari faaliyetlerin yeniden fonksiyon kazanması için bu caddenin trafiğe açılmasının gerekli olduğunu söyledi. Projenin Gazi Caddesi’ni de içerisine alacak şekilde, bölgenin ticari doku alanına dönüştürüleceğini belirten Demir, tüm kent genelinde otopark sorunlarını mutlaka çözüleceğini ve böylece Samsunluların da rahat bir nefes alacaklarını belirtti.

Demir, istihdamın artması için önemli projelerinde hayata geçirileceğine vurgu yaparak, hedeflerin tutturulması halinde büyük bir istihdam artışı sağlanacağını da sözlerine ekledi.