Türkiye’nin 2017 yılında 2013’ten beri en hızlı büyümeye imza attığı yıl olduğunu belirten Milletvekili Kurt, G-20 dediğimiz dünyanın en büyük 20 ekonomisi içerisinde en çok büyüyen ülke olduğunu vurguladı.

“Türkiye ekonomisi 2017 yılında %7,4 büyüme kaydederek G-20 ülkeleri içerisinde 1., OECD ülkeleri içerisinde 2. en çok büyüme gösteren ülke olmuştur. Nihai hedefimiz, bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız reformlarla bu büyümeyi sürdürülebilir kılmaktır. Ülkemizin büyümesi halkımızın refahının artması demektir. Savunma sanayi yatırımları, turizm yatırımları, küçük ve orta boy girişimcilere verilen destekler ile ihracatımızı artırıp ilerleyen dönemlerde de bu büyümenin artarak devam etmesini hedefliyoruz. TÜİK verilerine göre en hızlı büyüyen sektörün bilgi ve iletişim sektörü olduğunu görmek bizlerin gelecek adına daha umutla bakmamızı sağlıyor. İçerisinde olduğumuz çağda en önemli zenginlik bilgidir. Türkiye AR-GE çalışmalarına ayırdığı kaynağı her geçen sene artırmakta ve bunun meyvelerini toplamaya başlamaktadır. Faaliyet bazında 2016 ve 2017 yıllarını karşılaştırdığımızda, hane halkı ve devlet tüketimi yaklaşık 2 kat artarken, sermaye oluşumu 3 katından fazla artış göstermiştir. Sermaye oluşumu daha fazla yatırım ve üretim göstergesi olurken, içeride hem hane halkı hem de devlet tüketimi iç tüketim artışını göstermektedir.

Türkiye 15 Temmuz Hain darbe girişiminin def edilmesinin ardından sürekli büyüme göstererek potansiyelini gerçeğe dönüştürdü. Ülkemizin demografik yapısı, genç nüfusu, talep ve üretimin dışa açılmasıyla gelecek adına da göstergelerin olumlu olacağını bizlere gösteriyor.” dedi.