Samsuna ikinci devlet üniversitesinin kurulması üzerine açıklamalarda bulunan Ak Parti Samsun Milletvekili ve Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Basri Kurt yeni Üniversitesinin şehrimize ve bölgemize 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmada ivme kazandıracağını söyledi.

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ’nin, yeni kurulacak olan 3 yeni fakülte ve 19 Mayıs Üniversitesine bağlı iken yeni üniversiteye bağlanacak 2 fakülte 1 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokulundan oluşacağı bilgisini veren milletvekili Kurt; ‘’Kabul edilen Yök Değişiklik Kanun tasarısı ile birlikte Samsun Üniversitesi rektörlüğüne bağlı olarak Mühendislik Fakültesi, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi sıfırdan kurulurken halihazırda 19 Mayıs Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim veren Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Kavak Meslek Yüksekokulu yeni üniversiteye bağlanacak. Bunun yanında halen 19 Mayıs Üniversitesi bünyesinde bulunan ancak eğitime başlamamış olan Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi de yeni üniversite bünyesine alındı’’ dedi.

Havacılık ve gemicilik alanlarının aynı üniversite bünyesinde bulunmasının yeni kurulacak üniversitenin kimliğinin ve kurumsal kültürünün oluşumunda önemli bir fonksiyon icra edeceğinin altını cizen Kurt, yeni üniversitenin Türkiyede lojistik temalı ilk ve tek üniversite olması için çalışacaklarını söyleyerek şunları kaydetti.

‘’Karadeniz havzasının dünyanı en önemli enerji nakil hatlarınından birisine sahiptir. Samsun’un bu havzanın başta lojistik aktörleri olma potansiyelini en iyi bir şekilde değerlendirmesi için çalışıyoruz ve üniversitenin de buna önemli katkılar verebileceğini düşünüyorum.

Ülkemizin savunma sanayinde havacılık merkezli yatırımlar AK Parti dönemiyle birlikte hızla gelişti. Bu alanda çalışacak iş gücü ihtiyacı karşılamak üzere vasıflı insan kaynağı ihtiyacı bu bölümleden karşılacak. Samsunda halihazırda Havelsan ve TAİ’ye iş yapan firmalar var. Bunların da desteklenmesi için önemli bir adım olacak.

Ayrıca THY son dönemde havacılık sektöründe büyük bir başarı hikayesine imza attı. Girişimlerimizle THY’nin pilot ihtiyacının karşılaması için üniversitemiz ile THY arasında protokol imzalandı. Sadece pilot eğitimi değil, yer hizmetleri, kargo, teknik hizmetler, deniz işletmeciliği gibi alanlarda kalifiye iş gücü bu üniversiteden yetişecektir.’’