Öğretmenlik, çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Öğretmenler istikbalimizin mimarlarıdır.

İlk emri ‘oku’ olan, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden bir medeniyetin mensupları olarak bizler öğretmenlerimize büyük değer veririz.

Yurdumuzun her köşesinde fedakarca çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Gönüllerimizde özel bir yeri olan öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz.

 "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" ifadesinde tecessüm eden bir geleneğin temsilcileri olarak bizler, öğretmenlerimize olan şükran borcumuzu her zaman layıkıyla yerine getirme gayreti içerisindeyiz.

Yavuz Sultan Selim ile hocası Belgrad´da yan yana giderken, hocasının atının ayağından sıçrayan çamur Yavuz´un kaftanına geliyor ve hocası atından inip yanına geliyor. Onu silmeye teşebbüs edince Yavuz hocasına ´O, benim kaftanımın şerefidir, öldükten sonra bu kaftanımı kabrime örtün´ diyor. İşte biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Biz böyle gelmişiz, böyleyiz, böyle olacağız.

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakarlık timsali olan öğretmenlerimizin çabaları ve emekleri sayesinde ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşacağız, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmet, şükran ve minnetle yâd ediyor, fedakar bir şekilde görev yaparak emekli olmuş ve ülkemizin her köşesinde büyük bir özveriyle görevlerini ifa eden değerli öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü” nü kutluyor, sağlık, afiyet ve mutluluklar diliy