Kırcalı: “Uzun süredir üzerinde çalışıyoruz”
AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı,“Bu gün Tofaş Kavşağı yapımına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından olur verilmiştir.  Bafra için ciddi bir sorun teşkil eden kavşakla ilgili bilindiği üzere bir önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız buraya gelip incelemelerde bulunmuştu. Yeni Bakanımızla da bizler bu noktada istişarelerimizi devam ettirdik. Şehir merkezinden sanayi istikametine giden yol ile SamsunSinop istikametine giden yoldaki trafik oranı birbirine eşit ve oldukça yoğun. Bu açıdan da öncelik arz ediyordu. Bölge Müdürlüğümüz uzun süredir burayla ilgili proje hazırlığı içindeydi. Dört proje üzerinde çalışma gerçekleştirildi ve bu alana en uygun olacak proje üzerinde karar kılındı.

BAFRA İÇİN BÜYÜK KAZANIM OLACAK

Kırcalı;Bafra için büyük bir kazanım olacak “Tofaş Kavşak”ı çalışmalarına kısa sürede başlanacaktır.

Kavşağın bir yanında sanayi, diğer yanında otogar ve şehir merkezinin olması nedeniyle, yoğun olan şehir içi trafiğinin Karadeniz Sahil Yolu trafiği ile kesiştiği “Tofaş Kavşak”ı uzun süreli beklemelere, yüklü akaryakıt israfına ve yüksek oranda emisyon salınımına sebep olmaktaydı.

KISA SÜREDE ÇALIŞMA BAŞLAYACAK

Bir süredir devam eden çalışmalarımız neticesinde “farklı seviyeli kavşak” imalatı yapılması onayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızdan alınmış olup kısa sürede yapım çalışmalarına başlanılacaktır.

Tüm Hemşehrilerimiz adına başta;

Büyük ve Güçlü Türkiye’nin mimarı Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,

Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı Cahit Turan’a,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na,

Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’na,

Karayolları 7.Bölge Eski Müdürü Murat Gönen’e ve

Karayolları 7.Bölge Eski Müdürü Rifat Silov’a

Teşekkür ederiz.

Hayırlı olsun.