Vekil Kırcalı….

Değerli Basın Mensupları, 

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Filistin’de İsrail’in sivil ve savunmasız masum halka yönelik yıllardır uyguladığı şiddet, baskıcı politikaları ve ibadet özgürlüğüne yönelik saldırıları kesintisiz sürmektedir.

Uluslararası hukuku, insan haklarını ve özgürlükleri sadece taleplerini meşrulaştırma aracı olarak gören ülkeler, insanlık onurunu, hakkı, hukuku ayaklar altına alan, evrensel hukuku hiçe sayan, savaş suçu işleyen, bebek katili İsrail karşısında üç maymunu oynamaktadırlar.

İsrail, bebekleri öldürmektedir,

kadınları öldürmektedir,

silahsız ve savunmasız sivilleri katletmektedir,

ibadethanelere saldırmaktadır,

İsrail, mülkiyet hakkını gasp etmektedir,

özgür basını susturmak istemektedir,

Derhal İsrail bu zulüm son vermeli, Birleşmiş Milletler Hukuku işletilmeli, İsrail hesap vermelidir.

Bu davada şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, İsrail’i ve zulmüne sessiz kalarak destek olanları da şiddetle kınıyorum.

Değerli Basın Mensupları,

Mustafa Kemal Paşa’ya doğum gününü sorarlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği cevap manidardır.

Doğum Günüm 19 Mayıs.

Bu cevap Ata’nın Milli Mücadele’ye ve Milli Mücadelede Samsun’un önemine yapmak istediği vurguyu açıkça göstermektedir.

19 Mayıs Milli Mücadelemizin en önemli günü, bağımsızlık güneşinin doğduğu gündür.

19 Mayıs şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biridir.

19 Mayıs Aziz Milletimizin direniş azminin sembolü, hürriyet aşkının nişanesidir.

19 Mayıs, esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun adıdır.

19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919’da Samsunumuza çıkışı, Milli Mücadelenin başladığı, özgürlüğe ve bağımsızlığa doğru ilk adımının atıldığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından her şey bu İlkadım’ la başlamıştır. Ardından Samsunumuzda ilkler hayata geçmeye devam etmiştir.

Havza ilçemizde İlk Müdafa-i Hukuk Cemiyeti kurulmuştur.

Teşkilat, ilk toplantısını "Taş Mektep"te yapmıştır.

Kılınan cuma namazının ardından, Milli Mücadele’nin ilk mitingi yapılmıştır.

İşgallere karşı ilk res­mî başkaldırı, ilk millî tepki olan Havza Genelgesi yayımla­nmıştır.

Milli Mücadelemiz, bağımsızlığımızın sağlanması ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla hedefine ulaşmıştır.

Değerli Basın Mensupları

Bugüne kadar karşısına çıkan her türlü zorluğun üstesinden gelerek ilerleyişini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti, bugün büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, hukuk devleti kimliği, temel insani değerlere olan bağlılığı ve ilkeli dış politikasıyla dünyanın büyük güçleri arasında yerini almıştır.

Bu önemli günün armağan edildiği gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmek ve yaşamaktan gurur duyacakları bir gelecek inşa etmek için dün olduğu gibi bugün de var gücümüzle çalışıyoruz.

19 Mayıs’ı Gençlik Bayramı olarak kutluyor olmamız, milletçe gençlerimize verdiğimiz değerin ve onlara duyduğumuz güvenin tezahürüdür. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere verdiği önem de aşikardır. Türkiye’nin siyasi tarihine baktığımızda gençlere bu kadar önem veren, gençlerimizin önünün bu kadar açıldığı başka bir döneme daha rastlayamazsınız. Gençlerimize inandığımız ve güvendiğimiz için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Bu sözde de kalmadı. Şu an meclisimizde genç milletvekili arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz.

Samsunumuzdan başlayan ve tüm Anadolu’ya yayılarak kurtuluş vesilesi olan milli birlik ve beraberlik ruhuyla, geleceğin sorumluluğunu üstlenen gençlerimiz 2053 ve 2071 vizyonumuzu hayata geçirecek, yarının büyük ve güçlü Türkiye’sinin öncüleri olacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı şimdiden kutluyorum.