Kırcalı mesajında şu görüşlere yer verdi:

Çok Değerli Hemşerilerim,

2020 yılı hem ülkemiz hem de dünya için salgınla mücadele ile geçti ve bu süreçte salgının getirdiği yeni yaşam düzenine hep birlikte uyum sağlayarak devletçe ve milletçe asgari düzeyde etkilenerek geçirmeye çalıştık.

2020 yılında Dünya ekonomisi durma noktasına gelmişken Türkiye, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha Güçlü Türkiye yolunda ekonomik, siyasi, askeri ve diplomatik alanda büyük ilerlemeler kaydetmiştir.

GSYH 2020 yılı 3.çeyreğinde %6.7, tarım %6.2, sanayi %8 hizmetler sektörü ise %4,9 oranında büyümüştür. Hayallerimizi projelere, projelerimizi de tek tek gerçekleştirmeye 2020 yılında da devam ettik. Yoğun bir açılış takvimi ile her güne birden fazla açılış gerçekleştirdik. Organize sanayi bölgelerinde binlerce fabrikayı üretime geçirerek istihdama katkı sağladık.

Şehir Hastaneleri, Hidroelektrik Üretim Tesisleri, Otoyollar, Tüneller, Eti Maden Lityum Üretim tesisi, Türkiye’nin ilk ve tek Entegre Güneş Paneli Üretim Tesisi, MESS Teknoloji Merkezi ve Türkiye’nin en büyük demiryolu modernizasyonu olan Samsun-Sivas Demiryolu hattı bunlardan öne çıkanlarıdır.

Ayrıca, Mavi Vatanımız olan denizlerimizde yaptığımız sondaj çalışmaları sonucu Karadeniz’de tarihimizin en büyük 405 milyar m3’lük doğal gaz rezervini keşfetme başarısını gösterdik.

Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetine uygun olarak 86 yıllık hasrete son vererek Ayasofya-yı Kebir Camii Şerifi’nin yeniden ibadete açılmasının sevincini milletimizle birlikte yaşama bahtiyarlığına eriştik.

Bizlerde bu süreçte Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 36 uluslararası antlaşma, 25 kanun teklifini yasalaştırdık, 8 asker gönderme tezkeresi ile toplam 571 oturumda 900 saatlik yasama faaliyeti gerçekleştirdik.

Genel Kurul çalışmalarımız sonrası ise tedbirlere uyarak Samsun’umuzda bulunduk, hemşehrilerimizle bir araya geldik. Şehrimiz ile ilgili her alanda devam eden ve planlanan projeleri takip ettik.

Bu duygu ve düşüncelerle 2021 yılında Yüce Rabbim’den Samsun’lu hemşehrilerimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve huzur temenni ediyorum.