T.B.M.M. yeni yasama yılı açılışı öncesinde calışmalarına ara vermeden devam eden Milletvekili Kurt, Dereköy ve Yörükler Su Ürünleri Kooperatifine bağlı balıkçılarla buluştu. Samimi bir ortamda sohbet havasında geçen ziyarette balıkçılık sektörünün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

Balıkçı ve Salyangozcuların sorunlarını dinleyen Milletvekili Kurt daha sonra limanda incelemelerde bulundu. Tespit edilen sorunların tamamını not eden Kurt, ilgili makamlarla bizzat görüşeceğini, milletvekili olduğu günden itibaren yakından ilgilendiği bu meselenin takipçisi olacağını belirtti.

“Samsun’da balıkçılık sektörü giderek büyüyor. Biz bu sektörün içinde olan siz değerli hemşehrilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz aylarda sizlerden gelen talepler doğrultusunda bakanlık bünyesinde gerekli girişimlerde bulunduk, eğer başka sıkıntılarımız var ise bu sıkıntılarınızı çözmek bizim boynumuzun borcudur, Meclis sizin temsil makamınızdır istediğiniz zaman buyurun gelin hep birlikte Samsun’umuza değer katmaya devam edelim.” Şeklinde konuşan Milletvekili Hasan Basri Kurt’a Karadeniz Deniz Salyangozcu Avcıları Dernegi Başkanı Serbülent Öksüz de destek çıkarak, “Sayın Milletvekilim Hasan Basri Kurt barınağımız ve sektörümüzün sıkıntılarıyla uzun zamandır ilgileniyor. Bizleri Meclis’te ağırladı bakanlık yetkilileriyle buluşturdu, bugün de yanımızda oldu. Bu güzel sohbet ve istişare ortamını sağladığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz” Dedi.