Milletvekili Orhan Kırcalı, Yapmış olduğu açıklamada “İki tane Bafra ve Çarşamba olmak üzere önemli ovamız var. Bu ovalarda elde edilen ürünlerin katma değerini artırmak hepimizin üzerine bir vazife olsa gerek. Bafra, çeltik üretiminde ülkemizde ikinci sırada. Bu ürünlerde daha çok katma değer elde etmek bizim görevimiz.

Çiftçilerin 7 ay boyunca emek sarf edip, alın teri dökerek bugünü
beklediğini dile getiren Vekil Kırcalı "Çeltik, çiftçilerimiz için diğer ürünlerden daha zahmetli, daha maliyetli bir üründür. Çiftçilerimiz uzun ve meşakkatli geçen bir çalışma döneminin ardından hasat dönemini gerçekleştirdi.Bu yılın Verimin iyi olduğunu bildiren Kırcalı, ilçe genelinde yaklaşık 42 mahallede 117 bin dekar alanda çeltik üretimi yapıldığını ifade etti.

Biz Her zaman Çiftçimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Kırcalı,Ankaradan Bafra’ya gelerek Bafra Ziraat Odası ve Tahıl Üreticileri Birliği tarafından organize edilen 4.Çeltik festivaline katıldım.

Ama son günlerde hakkımda çıkan Tarım kredi kooperatifini arayıp fiyatlar çok yüksek aşağı çekin dediğimizi iddia edenler bu iddialarını kanıtlamak zorundalar.

Benim Söylemediğim şeyleri söyledi deyip iftara atanlar bunları kanıtlamak zorundadır.Kanıtlamazsa Müfteridir.

Bunlar Baframızın huzurunu bozmak isteyenler tarafından çıkartılan asılsız iftiralardır.

Biz Bunlara Müsaade etmeyeceğiz

Biz Yolumuza devam ediyoruz.Çiftçilerimizin her zaman yanında olduğumuz gibi her zaman da sorunlarını bizimle paylaşabilirler dedi.

BAFRA ZİRAAT ODASI BAŞKANI TOSUNER

Bafra Ziraat Odası Başkanı Tosuner, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Valimize,vekilimize ve Kaymakamımıza atılan bir iftiradır.Vekilimiz Kırcalı’nın  Çiftçimizin yanında olduğunu biz her zaman biliyoruz,Herhangi bir sorunumuz olduğunda hep ilgilenmiştir.

ÇİFTÇİ MEMNUN

Şuanda köylü çeltik alımından gayet memnun Tarım kredi kooperatifi randımanı 50 ile çarpıyor.Şuanda her şey olumlu bir şekilde ilerliyor dedi.