Brt Haber Medya Grubu olarak Pazar günü Samsun’un  Yakakent ilçesinde bir gezinti yaptık.  Yakakent’te yaşayan vatandaşlara  Siyasetten ekonomiye, yerel yönetimlerden kentin sorunlarına kadar gündeme dair merak ettiğiniz her şeyi sorduk…

ORTAK ŞİKAYET SAHİL

Yakakent’te yaşayan vatandaşların Ortak şikayetleri  Turizm açısından çok önemli olan bu ilçenin bakımsız ve ilgisiz kalınması.

Uzun Yıllardır Yakakent’te yaşayan 75 yaşındaki Hasan Amca’nın gazeteciler üşümüşsünüzdür gelin bir çay için davetini kırmadık.

KISA BİR MUHABBET

Hasan Amcayla kısa bir  muhabbet ettik. Konu tabiî ki Yakakent

Hasan Amca Yakakent ilçesinde kalite’nin düştüğünü ve her geçen gün biraz daha kötüye gittiğini ve Sahilin çok pis olduğunu gelen turistlerinde bunlardan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Hasan Amca,Sahilin çöp yığınına döndüğünü ve Belediyeninde temizleme konusunda yetersiz olduğunu ifade etti.

Hasan Amcayla yaptığımız kısa muhabbetin ardından Belediye Çalışmalarını Yakakentli vatandaşlara sorduk

VATANDAŞA SORDUK

Kemal.K-Esnaf –Denize sıfır olan ilçemizde ne sahilimiz var ne de Kültürel etkinliklerimiz var.Belediye Hiç çalışmıyor, Temizliği bile burada esnaf arkadaşlar yapıyor.Yakakent’te Belediye var mı yokmu bilen yok Belediye Başkanı seçimden seçime gözüküyor bi daha seçileceğini de tahmin etmiyorum Yakakent hep geri gidiyor…

Hanife S (Evhanımı) Belediye’de vizyon kalmamış 4 yıldır, Yakakenti marka haline getirdim” diyen bir belediye başkanı oturuyor. Başkan kalkıp arada bir kasabasını gezse, sokakların arasına girse, vatandaşla muhatap olsa zaten bunların hepsini duyacak ve bilecek.

Mahmut K (Emekli) Mart ayında bir seçim yaşanacak Yakakent’te, Gördüğüm kadarıyla, Yakakent’te mevcut başkan adayıyla gidilirse, AK PARTİ’nin  işinin zor olacağını söyleyebilirim.

'HİZMETLER SIRADANLAŞTI'

Samet M (Esnaf) Yakakent’te Yeni ve heyecan veren projelerin olmaması Yapılan hizmetler ve projelerin kendini tekrar etmesinden şikayetimiz var.Sahil kentiyiz ama turist gelmiyor.Neden gelmediğini sorgularsak o zaman yanlışımızı yaparız.

Dursun D (Emekli) Büyükşehir yasasını hala daha anlamadık Belediye hep topu Büyükşehire atıyor.Madem Büyükşehir yapacak kapatsınlar o zaman Yakakent Belediyesini