Hayır Çarşısı açılış konuşmasını Yakakent Belediye Başkan'ı Hüseyin Kıyma yaptı. Kıyma konuşmasında; Atakum Belediyesinin başlatmış olduğu hayır çarşısı bugün Yakakent İlçemizde. Bugün bu programda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Yakakentli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum dedi. Paylaşmanın mutluluğunu, hazzını inşallah burada hep birlikte paylaşmış olacağız. Bizleri yalnız bırakmadığınız için siz değerli Yakakentli hemşehrilerimize, Yakakent Kaymakamı Selin Sarı hanımefendiye, İlçe Yönetim Kurulu üyelerine, idarecilere ve bu hayır çarşısının koordinesin de bizlere öncülük eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür ederek yapmış olduğu hayırların makbul olmasını temenni ediyorum dedi.

Yakakent Belediye Başkan'ı Hüseyin Kıyma’nın ardından İshak Taşçı bir konuşma yaptı. Taşçı konuşmasında;

Çok değerli Yakakentli hemşehrilerim, Atakum Belediyesi ve Yakakent Belediyesi ile ortaklaşa hayır çarşısı için Yakaknet’teyiz. Bugün burada 76 hayır çarşısının açılışını yapıyoruz. Atakum Belediyesi olarak mevcut ilçelerimizde hayır çarşılarını genişletiyoruz. Samsun halkına yansıtmak için çalışıyoruz. Bugün Burada bize partnerlik yapan Yakakent Belediyesine teşekkür ediyorum dedi. Hayır Çarşısının Yakakent İlçesine Hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Programa Yakakent Kaymakamı Selin Sarı, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Yakakent Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit ve AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Ahmet Günel, AK Parti Yakakent eski ilçe Başkanı Sefer Tek,Yakakent Belediyesi personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oktaya Bülbül