EN İYİ KULLANICI ÖDÜLÜ

Faaliyet gösterdiği bölgede, elektrik dağıtım şebekelerinde ve müşteri ile bir araya geldiği noktalarda tedarik sürekliliği, nitelikli hizmet, müşteri memnuniyetini sağlamak amacıyla teknolojiyi etkin bir şekilde kullanan YEDAŞ, akıllı şebeke yönetimi ve izleme alanında, GE Digital Energy şirketi tarafından en iyi kullanıcı ödülüne layık görüldü. 

SCADA/DMS Kullanımında Avrupa ve Türkiye’de En İyi Şirket YEDAŞ

Her yıl Avrupalı SCADA/DMS kullanıcıları arasında sinerji yaratmak ve yeni projeler geliştirmek üzere düzenlenen GE Kullanıcı Konferansı, 24-26 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşti. YEDAŞ, 2012-2014 yılları arasında 7 Milyon USD proje maliyeti ile GE Power on Fusion SCADA/DMS sistemi kurmakla beraber çalışmalarıyla En İyi Kullanıcı Ödülü’nü aldı. Dünyada dijital dönüşümün lideri konumunda yer alan GE Digital Energy şirketi Avrupa-Afrika-Orta Asya Şebeke Yazılım Çözümleri Lideri Christial Oliver, Yatırımlar ve Tesis Koordinatörü İlknur Yılmaz’a ödülü takdim ederken, “YEDAŞ, SCADA/DMS sisteminin kurulumu sırasında ve sonrasında yaptığı geri bildirimlerle yeni sistem geliştirme çalışmalarımıza büyük katkı sağladı. Mevcut teknolojik sistemlerin SCADA/DMS ile entegre edilmesi için güçlü bir alt yapıya sahip. Hayata geçirdiği projelerle Avrupa standardında hizmet kalitesi ve operasyonel verimliliğe hızla yaklaşmakta.” dedi. 

Akıllı Şebeke Vizyonunda Uluslararası Bilgi ve Deneyim Transferini Önemsiyoruz

YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, “Çalık Grubu olarak “Değer, Dayanışma ve Dönüşüm” sloganı ile çıktığımız başarı yolunda dijital dönüşüme büyük önem veriyoruz. Akıllı şebeke vizyonunda uluslararası bilgi ve deneyim transferini önemsiyoruz. 2011 yılında akıllı şebeke yönetimini, SCADA/DMS sistemi üzerinden gerçekleştirmeye karar vererek 2012 yılında projeye başladık. İlk etapta enerji nakil hatlarını besleyen 1437 adet fider ile şebekenin %32’sine uzaktan ulaştık. 600.000 aboneyi kapsayan şebeke bölümünde ise arıza oluşmadan önlemek, daha kısa sürede müdahale etmek, şebekeye zamanında bakım planlaması yapmak gibi önemli operasyonlarımızı güçlendirdik. 2020 yılı sonuna kadar yapacağımız SCADA sistemi genişletme yatırımları ile şebekeye uzaktan erişim oranını %80’e yükselterek kesinti süresini %40 oranında azaltmayı hedefliyoruz. Teknolojik yatırım stratejimizi mevcut gereksinimlerin yanı sıra, orta ve uzun vadede dünyadaki sektörel gelişmeleri de değerlendirerek şekillendiriyoruz. İş süreçlerimizde uyguladığımız teknolojik sistemleri, sürdürülebilir hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti ve operasyonel verimlilik öncelikleri doğrultusunda tasarlıyoruz.” dedi.